Uz ova tri savjeta poboljšajte intimnost u vezi

I mali znakovi dovoljni su da održite intimnost u vezi i braku

by | 23 svibnja, 2021
INTIMNOST , veza

Intimnost je itekako važna stavka svake veze i braka. A upravo na tome treba raditi svakodnevno. Alexandra Stockwell, MD, stručnjakinja za veze i autorica bestsellera Uncompromising Intimacy govori da je intimnost izuzetno važna i jedna od glavnih aspekata svake veze. Uvijek ćete se osjećati bolje uz nekoga tko je pažljiv, pristojan i pristan te pokazuje male znakove pažnje. Takav odnos treba njegovi kako bi se zadržao i bio ispunjen.

Kamil Lewis, A.M.F.T., seksualni terapeut ističe da je intimnost međuljudska veza i sposobnost razvijanja bliskosti s drugom osobom, a upravo tako jačate fizički, mentalno, duhovno i emocionalno. (Pročitajte: Postoje 4 vrste intimnosti bez kojih veze nisu održive)

Savjeti za poboljšanje intimnosti

Samopoštovanje – intimnost neće doći sama od sebe, na njoj treba raditi i njegovati je. Ako se prema sebi ponašate s poštovanjem, tako ćete se odnositi i prema drugima. Uvijek odvojite nekoliko minuta na dan za partnera, bio to zagrljaj, pusa, kratka poruka. To su sitnice koje svakome puno znače, a učinit će puno za vašu vezu.

Komunikacija – svatko ima svoj stil komuniciranja kad je u pitanju izražavanje ljubavi. Međutim, važno je održati tu komunikaciju na najbolji način koji znate. Upravo “jezikom ljubavi” naučit ćete kako bolje priopćavati partneru svoje potrebe u vezi, ali i međusobno razgovarati o nekim sklonosti i potrebama koje svatko ima. Budite znatiželjni jedno prema drugome.

Budite otvoreni – ponekad je teško razgovarati o teškim temama, ali upravo će vas one naučiti o novim stvarima. Otvorenost za razgovor i iskazivanje osjećaja jako je važno. Također, vježbajte zagrljaje i češće poglede u oči. Pogledi u oči jednostavna je i super intimna praksa koja će itekako pomoći kod samosvijesti i pojačati intimnost. Odvojite vremena za sebe i svog partnera bez obzira na svakodnevne obveze i stres – dovoljno je nekoliko minuta, ali značit će jako puno. (Pročitajte: 5 kvaliteta koje trebate tražiti u partneru ako želite stabilnu vezu)

FOTO: Priscilla Du Preez/Unsplash