Kako ublažiti produktivni kašalj?

by | 14 veljače, 2022
kašalj

Iako su naše misli već u proljeću, ne smijemo zaboraviti da će zima potrajati još neko vrijeme, a s njom i karakteristični zimski problemi među kojima su virusne infekcije. Osim što nas sezonske bolesti mogu izbaciti iz rutine i prisiliti da nekoliko dana provedemo u krevetu, s njima dolazi i produktivni kašalj koji može dodatno otežati situaciju.

Produktivni kašalj je prirodni obrambeni mehanizam i služi kao odgovor tijela na čišćenje dišnih putova. Neki od simptoma po kojima možemo prepoznati produktivni kašalj i razlikovati ga od suhog kašlja jesu iskašljavanje sluzi, zveckavi zvuk koji se javlja za vrijeme disanja i kašljanja te osjećaj zagušenosti u prsima. Uz to, produktivni kašalj se najčešće pogoršava ujutro.

Produktivni kašalj može potrajati još neko vrijeme nakon što ostali simptomi infekcije završe, što znači da može otežati obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Svima nam je poznata ona situacija kad počnemo kašljati na javnome mjestu, a znamo da to može biti poprilično neugodno uslijed aktualne pandemije. Zato se mnogi pitaju što mogu učiniti kako bi se brže riješili kašlja, olakšali disanje i izbjegli neugodne poglede?

Rješenje za produktivni kašalj

Za početak, važno je imati na umu da produktivni kašalj pomaže izbaciti sluz iz dišnih putova, što znači da ga ne smijemo zaustavljati i suzdržavati se od kašljanja, već ublažiti. Način ublažavanja produktivnog kašlja je razrjeđivanje bronhijalne sluzi, čime će biti olakšano njezino izbacivanje iz dišnih putova. U tome mogu pomoći mukolitici, koji smanjuju viskoznost sluzi, čime olakšavaju iskašljavanje. 

Bisolvon predstavlja učinkovito rješenje za produktivni kašalj jer razrjeđuje gustu sluz, čini je tekućom i pospješuje iskašljavanje. Bisolvon sadrži bromheksin, dobro podnošljiv mukolitik koji razrjeđuje, opušta i čisti sluz, olakšavajući njezino izbacivanje iz dišnih puteva. Na taj se način olakšava disanje i smanjuje nadražaj na kašalj.

kašalj

Bisolvon je dostupan u tri oblika – kao sirup ugodnog okusa čokolada/trešnja, kao otopina koja se može primjenjivati kroz usta ili inhalacijom u dišne putove, i kao tablete. Osim što ublažava kašalj i olakšava iskašljavanje, Bisolvon povećava koncentraciju antibiotika u plućima uz istovremenu primjenu. 

Zahvaljujući dugoj tradiciji i dokazanoj učinkovitosti, Bisolvon proizvodi pružaju učinkovito rješenje za produktivni kašalj za cijelu obitelj.

Foto: PR