Kako seksom potrošiti što više kalorija? Evo odgovora

I seks može biti odlična vrsta tjelesne aktivnosti

by | 6 lipnja, 2021
seks

Mnogi seks smatraju nekom vrstom tjelesne aktivnosti. Međutim, seks definitivno nije vrsta vježbe, ali na neki način može u nekom smanjenom obliku utjecati na potrošnju kalorija.

Provedeno je nekoliko studija koje su pratile potrošnju energije tijekom vježbanja i seksualnih aktivnosti. Rezultati su pokazali da muškarci izgube 4,2 kalorije tijekom jedne minute seksa, a žena izgubi 3,1 kalorije po minuti. Tijekom cijelog trajanja seksa, koje je u ovom istraživanju bilo dvadeset i pet minuta, muškarac sveukupno potroši 101 kaloriju, žena 69. (Pročitajte: Kako reći partneru što točno želite od seksa?)

Kako sagorjeti što više kalorija tijekom seksa?

Jedna od najboljih opcija jest da seksualni odnos učinite duljim, znači da traje duže nego što inače prakticirate. Uz to, što je toplije u sobi, to ćete se više znojiti, a istovremeno sagorjeti dodatne kalorije. Nemojte se ustručavati isprobavati različite poze jer upravo položaji utječu na to koliko kalorija trošite.

Uz sve to, nemojte zaboraviti ni na dobrobiti koje seks pruža. Istraživanje je pokazalo da muškarci koji su imali spolne odnose barem dva puta tjedno pokazuju manju vjerojatnost za razvoj srčanih bolesti u usporedbi s muškarcima koji su imali spolne odnose samo jednom mjesečno. (Pročitajte: 5 aplikacija pomoću kojih ćete začiniti seksualni život i dobro se zabaviti)

Osim toga, tu je važno spomenuti da seks ublažava stres i pruža bolji san, opuštenost i pruža sposobnost postizanja ugodnih osjeta.

FOTO: nd3000 iStock/Getty Images Plus via Getty Images