Kako izgledati fantastično na svakoj fotografiji (čak i ako niste fotogenične)

Uz par make-up trikova

by | 24 svibnja, 2023
Kako izgledati dobro na fotografiji

Tko ne želi izgledati fantastično na svim fotografijama, a posebno na onima koje slikate na putovanjima? One su puno više od slika, to su vizualne uspomene provedene s voljenim osobama. Kako bi svaka fotografija pokazivala vašu najbolju verziju, donosimo nekoliko jednostavnih make-up trikova koje možete iskušati već danas.

Kako se našminkati za fotografiranje

Lažirajte odmoran izgled

Bez obzira na to imate li puni make-up na očima ili se uopće ne šminkate, nanesite mrvicu highlightera na sredinu kapaka i duž donjih trepavica, a zatim se, za opušteniji izraz lica, “nasmiješite” očima.

Uokvirite svoje lice

Oblikovanjem, popunjavanjem i potamnjivanjem obrva tek za jednu nijansu olovkom, maskarom ili sjenilom, uokvirit ćete lice, uravnotežiti šminku i izgledati mladolikije. Pritom budite sigurne da ćete izbjeći neke od najčešćih pogrešaka pri oblikovanju obrva.

Naglasite oči pravim alatom

Ne morate staviti umjetne trepavice da biste izgledali dobro na fotografijama. Dovoljno je da povučete tanku crtu crnom olovkom uz liniju vaših donjih i gornjih trepavica i/ili nanesete dva sloja maskare za volumen.

Privucite pogled na svoj osmjeh

Bilo da se radi o ružičastoj, crvenoj, narančastoj ili koraljnoj boji, pronađite boju ruža koja najbolje pristaje vašoj nijansi tena ili vizualno izbjeljuje vaše zube. Ovaj će trik privući pogled na vaš osmjeh – i čini golemu razliku.

Utapkajte puder na strateška mjesta

Nanesite puder samo na T-zonu, na čelo, nos i bradu. Uz ovaj trik sakrit ćete eventualne nepravilnosti i matirati dijelove lica koji se kod većine žena tijekom dana neželjeno sjaje (posebno tijekom ljeta), a osigurati da koža zablista na području jagodica.

Pronađite svoju najbolju stranu

Većina ljudi nema savršeno simetrično lice, a asimetrija ne izgleda uvijek laskavo kada se uhvati kroz objektiv. Da biste to spriječili, otkrijte svoju najbolju stranu tako što ćete snimiti selfije desne i lijeve strane lica. Usporedite ih, odaberite ljepši i svijetu na svojim budućim fotografijama pokažite svoj atraktivniji poluprofil.

Pročitajte: Za svaku nijansu kože: Koje vam boje sjenila za oči najviše pristaju, a koje biste trebali izbjegavati

Foto: iStock/Getty Images Plus