Ove 3 navike prirodno ublažavaju bore

Jednostavnije je no što mislite...

by | 24 svibnja, 2023
Anti-age navike

Bore su normalne i dio su uobičajenog procesa starenja. Bore smijalice mogu biti simpatične i dodati vašem licu karakter. Netko će bore dobiti prije, a netko kasnije. Ali nije tajna da bi ih mnogi od nas željeli primijetiti što je kasnije moguće.

Bez estetskih tretmana za pomlađivanje ili kirurške intervencije, može biti teško ublažiti duboke bore. Međutim, postoje jednostavni koraci koje možete poduzeti i promjene načina života koje možete napraviti kako biste odgodili njihovu pojavu, reducirali vidljivost postojećih te doprinijeli zdravlju i ljepoti cijelog lica.

Kako prevenirati i reducirati bore

Ne koristite redovito hidratantnu kremu

Ako ne koristite hidratantnu kremu barem dva puta dnevno, trebali biste početi. Brojne su linije i umjerene bore jednostavno posljedica suhoće, odnosno nedostatka hidracije. Ako ste pak od onih koje ritualno nanose dnevnu i noćnu kremu, ali ipak primjećujete da vašoj koži nešto nedostaje, razmislite o dodavanju seruma s hijaluronskom kiselinom u svoju rutinu ili prakticirajte slagging, nanošenje ulja za lice preko hidratantne kreme.

Uvijek spavate na istoj strani

Tijekom sna, koža se obnavlja i detoksicira i zato se ujutro, nakon dobro prospavane noći, možete probuditi svježijeg izgleda. Ali ako godinama spavate u svojoj omiljenoj pozi, primjerice na lijevom boku, prije ćete na lijevoj strani lica izgubiti volumen i dobiti vidljivije bore. Rješenje? Spavanje na leđima s glavom usmjerenom prema stropu definitivno će u smanjiti ili prevenirati estetske tegobe, a pomoći mogu i takozvani anti-age jastuci.

Ne štitite kožu od sunca

Nije važno izlazite li van kad je oblačno, sjedite li kraj osunčanog prozora ili “nikad ne izgorite na suncu”, krema za sunčanje je must proizvod tijekom cijele godine. Ako na svom licu primjećujete prijevremene fine linije, tamne mrlje i borice, razlog je vjerojatno prekomjerno i nezaštićeno izlaganje suncu. Ovdje možete pronaći zlatna pravila za ljetnu njegu kože estetske liječnice Jennifer Aniston.

Pročitajte: Ovo su 3 najučinkovitije kreme protiv bora, slažu se svjetski stručnjaci

Foto: iStock/Getty Images Plus