Tri najučinkovitija laserska tretmana za svaki tip kože: za bore, crvenilo, hiperpigmentacije, regeneraciju…

Obnovite svoj ten preko zime

by | 10 siječnja, 2023
Najbolji laserski tretmani za pomlađivanje

Tretmani laserom iznimno su učinkoviti za ublažavanje brojnih nepravilnosti i otkrivanje čiste, zdrave i blistave kože. A upravo je zima, doba s kratkim danima bez previše sunca, najbolje vrijeme za to da rezervirate svoj beauty tretman.

Razlog tomu je što laserski tretmani izazivaju privremenu osjetljivost kože na vanjske faktore, posebno na UV zračenje. Osim toga, budući da laseri “ciljaju” pigmente, primjerice melazme ili kapilare, sunčeve opekline ili brončana put tijekom ljeta mogu “omesti” njegove ciljeve apsorbirajući energiju uređaja i povećavajući rizik nastanka diskoloracija.

Ako, dakle, razmišljate o laserskom tretmanu, ali prvo želite prikupiti objektivne informacije o njihovoj učinkovitosti ili istražujete više opcija za rješavanje svojih problema s tenom, donosimo vodič za odabir najboljeg lasera.

Najbolji laserski tretmani za njegu lica

Sve što ste željeli znati o laserima

Ablativni laseri

Idealni su za: poboljšanje teksture kože, ujednačavanje boje tena, ublažavanje vidljivosti ožiljaka te smanjenje finih linija i bora

U najučinkovitije laserske tretmane i dalje spada ablativna skupina lasera jer, općenito govoreći, zahtijevaju najmanji broj tretmana za postizanje značajnih poboljšanja. Nažalost, imaju i lošu stranu. Povezani su s najdužim razdobljima oporavka. Možda ćete trebati uzeti godišnji odmor nekih tjedan dana nakon tretmana, dok crvenilo može potrajati i do dva tjedna. U želji da se dobiju što boli rezultati, a da se skrati oporavak, izumljeni su tzv. frakcijski ablativni laseri koji su trenutačno jedni od najučinkovitijih i najsigurnijih.

Sve što ste željeli znati o laserima

Neablativni laserski tretmani

Idealni su za: diskoloracijske mrlje, melazmu, pjege i sve oblike hiperpigmentacija te sitne linije i bore

Neablativni laseri također su vrlo učinkoviti u vraćanju ljepote koži. Za razliku od ablativih lasera koji djeluju na površinu kože, neablativni laseri ostavljaju površinu kože netaknutom i djeluju ispod površine kože. Iako nakon tretmana može doći do crvenila, koža se oporavlja brže nego nakon ablativnih laserskih tretmana. Možete očekivati da ćete nakon tretmana izgledati kao da imate opekline od sunca, blagu promjenu boje tena ili možete biti blago natečeni tri do pet dana. Nedostatak je to što neablativni frakcijski laseri često zahtijevaju nekoliko tretmana za postizanje najučinkovitijih rezultata.

Sve što ste željeli znati o laserima

IPL ili tretman intenzivnim pulsirajućim svjetlom

Idealan je za: ujednačavanje boje tena, smanjenje crvenila i hiperpigmentacija

Ove vrste laserskih tretmana povezane su s minimalnim vremenom potrebnim za oporavak. IPL je zapravo samo niz kratkih bljeskova svjetlosti različite valne duljine. Iako ga karakteriziraju minimalne nuspojave, često je potrebno napraviti nekoliko tretmana da biste bili zadovoljni rezultatom.

Pročitajte: Moć temperature: Sve što trebate znati o toplim i ledenim tretmanima za kožu

Foto: iStock/Getty Images Plus