Kako nanijeti ruž na suhe, ispucale usne?

Odgovarajića priprema je ključna!

by | 2 svibnja, 2022

Priznajmo, na suhim, ljuskavim usnama ruž izgleda loše. Osim toga, na usnama koje nisu njegovane i hidrirane, ruž nije postojan ni dugotrajan koliko bi mogao biti. Sve su to razlozi da odustanete od šminkanja usnica, ali ako se osjećate pomalo nago izlazeći iz kuće bez ruža, otkrivamo vam nekoliko tajni.

Ukratko, korištenje ruža moguće je i ako su vaše usne dehidrirane, ali im je potrebno pružiti malo više njege. Priprema, koja uključuje hidriranje i piling ključna je, a nakon toga slijedi nanošenje ruža s hidratantnom formulom koja će spriječiti da se vaše usne tijekom dana osuše i naboraju.

Kako nanijeti ruž na suhe, ispucale usne?

Korak 1: Nanesite hidratantnu masku za usne preko noći

Baš kao što se pripremate za veliki događaj stavljajući masku za lice dan prije, hidratantni tretman za usne može uvelike pomoći usnama koje zahtijevaju više njege. Intenzivnija od tradicionalnog balzama za usne, noćna maska za usne ima bogatiju formulu, s više emolijentnih sastojaka. A budući da se koža sama obnavlja tijekom noći, opskrbiti je hranjivom formulom prije spavanja najbolje je vrijeme za jačanje kožne barijere i “zaključavanje” vlage.

 

suhe ispucale usne

Iskušajte: Lip Care Booster Overnight maska za usne, 25 kn, essence cosmetics

Korak 2: Ujutro napravite piling za usne

Piling je jedini način da s usnica uklonite odumrle stanice i ljuskice te zagladite kožu. Najvažnije je da odaberete proizvod koji nije abrazivan kako ne bi iritirao ili oštetio kožu usana koja je jedna od najtanjih na tijelu. Drugim riječima, birajte nježni piling, po mogućnosti onaj čija je formula specijalno prilagođena usnama. Također, ovaj korak prilagodite svojim potrebama. Možda vaše usnice neće trebati piling baš svaki dan.

 

ispucale usne

Iskušajte: Lip Scrub piling za usne s hranjivim učinkom, 69 kn, Burt’s Bees

Korak 3: Nanesite tanak sloj balzama za usne 10-20 minuta prije nanošenja ruža

Balzam za usne u vašem će slučaju djelovati kao dobra hidratantna podloga. No, iako se možda žurite, krucijalno je da ne nanesete ruž odmah nakon balzama. Balzam neće dopustiti pigmentima iz ruža da se postojano i ravnomjerno “utabore” vašim usnama, što će skratiti postojanost i dugotrajnost formule. Zato je najbolje njegujući balzam namazati prije nego što se počnete šminkati kako bi se mogao upiti u kožu u potpunosti dok na red ne dođe ruž.

ispucale usne

Iskušajte: Cocoa Butter balzam za usne s kakaovim maslacem, 20 kn, Ziaja

Korak 4: Nanesite hidratantni ruž

Nemaju svi ruževi jednake formule. Ako imate suhe i ispucale usne, mat i polumat verzije ruževa najbolje je izbjegavati u širokom luku jer vaše usnice nakon par sati mogu izgledi poput pustinje, a to ne želite. Radije se odlučite za kremaste ruževe, bogatih hidratantnih formula, koji će osim boje usnama pružiti i njegu.

ispucale usne

Iskušajte: True Ultra kremasti ruž za usne, 35 kn, Avon

Pročitajte: Ulja su najbolje rješenje za ispucale i suhe usne – donosimo izbor najboljih

 

Foto: Sam Lion/Pexels, PR