Ulja su najbolje rješenje za ispucale i suhe usne – donosimo izbor najboljih

Najbolja ulja za usne koja hrane i hidriraju

by | 18 listopada, 2021

Već smo itekako prebacili njegu kože s ljetne na jesensku, no još uvijek nismo obuhvatili usne, koje prečesto zapostavljamo kad je njega kože lica u pitanju.

Iako vjerujemo da već imate svoje najdraže balzame, ono što već nekoliko sezona obožavamo jesu ulja za usne. Balzami nerijetko sadrže sastojke koji zapravo ostaju na površini usana, umjesto da ulaze duboko u njih, zbog čega ih morate više puta nanositi. Ulja, s druge strane, prodiru u dublje slojeve usana, hidriraju ih i hrane. Također, mnoga ulja za usne formulirana su tako da sadrže hijaluronsku kiselinu i vitamin E koji održavaju usne mekima i neispucalima.

Dolaze u svim mogućim oblicima, no najpraktičnija su ona s aplikatorom za nanošenje. Guste teksture, čine usne mekima i sjaje poput najblještavijeg sjajila s plumping efektom. Pa ako zaboravite na konotacije s ranim 2000-ima kad se nosilo prozirno sjajilo u slojevima, ulje za usne možete uklopiti u svaki make-up look. Dolaze u najrazličitijim bojama i intenzitetima, a neka od njih donosimo vam u nastavku.

Foto: PR, ECOSY via Shutterstock