Donosimo 6 koraka kako do prirodno dugih i gustih trepavica

Zbogom ekstenzijama!

by | 13 srpnja, 2023
6 koraka do gustih trepavica

Različitim tehnikama i kozmetičkim proizvodima vaše trepavice mogu postati duge i voluminozne. Naučite kako ih na prirodan način produljiti kod kuće.

Jedno od najpoželjnijih obilježja ljepote su duge i guste trepavice. Dok su neki rođenjem blagoslovljeni prekrasnim trepavicama, ostali moraju pronaći načine kako da ih sustignu. Ako niste kandidat za ekstenzije i umjetne trepavice, maskara je brzo i kratkotrajno rješenje.

Srećom, lako je poboljšati izgled tankih i kratkih trepavica pomoću ovih praktičnih trikova i savjeta.

6 koraka do prirodno dugih i gustih trepavica

Pravilna njega pomaže produžiti trepavice i vratiti im gustoću. Slijedite ove savjete za njegu svojih trepavica:

1. Nježno uklanjajte make-up

6 koraka do gustih trepavica

Budite nježne kod uklanjanja šminke s očiju da biste izbjegle oštećenje i ispadanje vaših trepavica. Koristite nježan proizvod za odstranjivanje šminke. Natopite pamučnu vaticu pa je prvo nekoliko sekundi položite na oči, a tek potom, uvijek u smjeru unutrašnjeg kuta oka, uklonite šminku.

2. Izbjegavajte (vodootpornu) maskaru

Maskara za volumen može vam se činiti kao jedini saveznik, ali zbog učestalog i pretjeranog korištenja maskare, pogotovo one s vodootpornom formulom, trepavice mogu postati lomljive i sklonije opadanju. Limitirajte korištenje maskare koliko god je to moguće.

3. Jedite zdravo

Suplementi za guste trepavice

Zdrava i izbalansirana prehrana, bogata vitaminima i mineralima, može potaknuti rast kose, uključujući i trepavica. Jedite više voća i povrća, proteina i zdravih masnoća. Ako je vaš jelovnik već takav, pomoći mogu suplementi na bazi B-kompleksa, cinka i ostalih nutrijenata koji potiču rast kose.

4. Izbjegavajte uvijače

Uvijači za trepavice su fantastičan alat, ali ako su vaše trepavice slabe i tanke, na ovaj ćete ih način samo još više oslabjeti. Ako su vaše trepavice ravne i ne možete zamisliti da ne koristite uvijač, koristite ga u rijetkim prilikama. Alternativno, neki stručnjaci savjetuju korištenje električnog uvijača jer manje oštećuje trepavice.

5. Koristite serum za trepavice

6 koraka do gustih trepavica

Razmislite o nabavci seruma za rast trepavica čija formula sadrži biotin, peptide i vitamine, kako biste i izvana njegovali vaše trepavice. Koristite ih svaku večer, bez iznimke, ili prema uputama proizvođača da biste s vremenom primijetili efekt.

6. Osvijestite loše navike

Zbog trljanja očiju, trepavice mogu preuranjeno otpasti, što sigurno ne želite, pa vam savjetujemo da osvijestite bilo kakve navike kojima možda nesvjesno oštećujete svoje trepavice.

Pročitajte: Ovo je jedini tretman uljepšavanja za trepavice koji ćete trebati ovog ljeta

Foto: iStock/Getty Images Plus

Tagovi: