Koliko puta možete koristiti umjetne trepavice prije nego što ih bacite?

Bez da riskirate infekciju

by | 20 ožujka, 2023
Opasnosti umjetnih trepavica

Ako volite naglasiti svoje oči, onda vjerojatno s vremena na vrijeme koristite umjetne trepavice. Ili ste možda stručnjakinja koja svoje lažne trepavice voli nositi svaki dan za dozu glamura. U svakom slučaju, da biste prevenirali eventualnu infekciju očiju, važno je znati koliko se puta koji tip umjetnih trepavica može iznova nositi.

Nesretnu situaciju infekcije očiju mogu uzrokovati bakterije koje se mogu nakupiti na trepavicama, ali i na ljepilu koje ste koristili. Problem može nastati i ako ne očistite kako treba svoje prirodne trepavice i kapke nakon što ste skinuli umjetne trepavice, ili ako ste koristili par koji je netko već nosio. Naravno, opetovana uporaba jednih te istih trepavica također vas može suočiti sa zdravstavenim poteškoćama koje biste sigurno radije izbjegli.

Što vam je, dakle, činiti? Nastavite čitati i doznajte koliko puta pojedini tip umjetnih trepavica možete nositi bez da riskirate infekciju očiju.

Rok trajanja umjetnih trepavica

Nemaju sve trepavice isti vijek trajanja

Vjerojatno se pitate koliko puta možete koristiti umjetne trepavice prije nego što ih “umirovite”. Ukratko, sve umjetne trepavice potrebno je zamijeniti, međutim, koliko se puta mogu iznova upotrijebiti ovisi o tome koju vrstu više volite nositi.

Umjetne trepavice u jednom komadu možete ponovno upotrijebiti (na istoj osobi) ako ih nakon korištenja očistite sapunom, vodom i alkoholom tj. dezinficijensom. Kad su u pitanju parcijalne trepavice, s obzirom na to da nije lako održavati ih čistima i da lako mogu izgubiti oblik, najbolje ih je baciti nakon prvog nošenja.

Magnetske trepavice možete nositi više puta zahvaljujući činjenici da ih nakon korištenja možete dobro očistiti, a i dalje će izgledati dobro.

Pročitajte: Savršeno uvijene u nekoliko sekundi: 4 najbolja grijana uvijača za trepavice

Foto: iStock/Getty Images Plus