Kako da orgazam duže traje?

by | 17 prosinca, 2013

Mnogi će se složiti: jedina mana orgazma je to što prekratko traje. No je li ga moguće produljiti? Seksolozi kažu – da! Evo što možete učiniti.

Opustite se
Ljubavnici su skloni pretjerano se uzbuditi odmah na početku seksualnog čina. To je prepreka na putu postizanja savršenog produženog orgazma. Morate preuzeti kontrolu nad sobom i svojim živčanim sustavom, posebno tijekom samog odnosa. Takav umirujući stav omogućuje vam da prihvatite veliki užitak, navode seksualni stručnjaci.

I za seks treba obrazovanje
Za ovladavanje bilo kakvom vještinom, pa tako i seksualnom, potrebno je znanje. Naučite što više možete o tijelu muškarca i žene, seksu i svemu onome što uz seks ide. Što više saznate, bolje ćete se snalaziti i u praksi, a vaše tehnike postat će umjetničke.

Otkrijte što stvarno volite
Znate li što zaista volite u seksu? Pokušajte odgovoriti na to pitanje, ali imajte na umu da vas mogu zavarati želje vaših bivših partnera koje su se neprimjetno pretvorile u vaše. Upoznajte svoje tijelo i saznajte što je to što kod vas stvara užitak. To je glavni preduvjet vrhunskog orgazma, morate dobro poznavati sebe.

Razgovor i samo razgovor
Budući da je jedan od preduvjeta za doživljavanje produženog orgazma međusobno dobro poznavanje partnera, svakako da je važna i komunikacija. Važno je da komunicirate i prije, ali i za vrijeme odnosa. Usmjeravajte partnera seksi riječima, a neka i on vama kaže što želi. Riječi potiču na dublju povezanost, a to može rezultirati i intenzivnijim orgazmom.

U punoj fizičkoj snazi
U seksu i doživljavanju orgazma izuzetno je važna i fizička spremnost. Svakako biste trebali redovno vježbati mišiće genitalnog dijela tijela. Bit ćete puno više pokretni, a stručnjaci tvrde i da fizička snaga pridonosi produženju orgazma.

Izvor: tportal.hr