Gladni ste, a nemate puno vremena? Napravite ovo jelo u deset minuta!

Recept za ukusnu kajganu s gljivama, špinatom i kozjim sirom

by | 23 ožujka, 2022
Kajgana sa spinatom, gljivama i kozjim sirom

Ovaj obrok možete napraviti za doručak, lagani ručak ili čak kao prilog za večeru! Vješto umućena jaja sama po sebi su ukusno veselje jer su jednostavno toliko svestrana za uporabu, ali ovim receptom postižete dva cilja: Prvo, napravite jednostavan doručak koji odjednom ima okus i djeluje gotovo kao neko gurmansko jelo. Za mekanu, ekstra kremastu kajganu, pazite da smanjite temperaturu i stalno miješajte jaja na nižoj temperaturi kako se ne bi prepekla. Ova vege kajgana izvrstan je obrok, toliko zdrav i zasitan da ga možete napraviti i kao prilog jelu za večeru.

Sastojci:

1 žlica maslaca
1/2 šalice narezanih shiitake gljiva
1/2 šalice špinata (može i smrznuti)
sol i crni papar po ukusu
4 jaja
1 žlica 2 % mlijeka
80 g svježeg kozjeg sira

Priprema:

  1. Zagrijte pola žlice maslaca u velikoj neljepljivoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Kad se zagrije, dodajte shiitake i kuhajte oko 5 minuta, dok ne porumene. Izvadite i stavite na tanjur.
  2. U istoj tavi pirjajte špinat dok se do kraja ne popirja. Začinite solju i paprom. Prebacite u cjedilo i ocijedite višak vode.
  3. Pomiješajte jaja i mlijeko u velikoj posudi. Posolite i dobro promiješajte. U tavu dodajte preostali maslac, smanjite temperaturu i dodajte jaja.
  4. Drvenom žlicom neprestano miješajte jaja, stružući dno posude kako biste stvorili male, nježne skute. Nastavite miješati na ovaj način oko 5 minuta, dok jaja ne budu još jako mekana i rahla.
  5. Dodajte gljive, špinat i kozji sir i kuhajte još oko 2 minute. Začinite po ukusu crnim paprom.

Jelu možete dodati feta sir, šparoge, i upotpuniti  cherry rajčicama! Ako pazite na prehranu, koristite samo bjelanjke.

Foto: iStock/Getty Images Plus via Getty Images