Kada bi se pitalo žene, evo koliko bi seks trebao trajati da bi bio savršen

by | 26 ožujka, 2020

Ako ste se ikad zapitali koliko bi seks trebao trajati da bi zadovoljili drugu stranu ili traje li to dovoljno dugo kod vas, stručnjaci tvrde kako imaju odgovor. Naime, veliko istraživanje provedeno preko interneta na više od 3800 seksualno aktivnih muškaraca i žena pokazalo je kako doista postoji nešto što bismo nazvali “prekratko”, “predugo” i “idealno”.

Otkrilo su kako žene u prosjeku žele da seks traje 25 minuta i 51 sekundu, odnosno to im je idealna mjera za njihovo zadovoljstvo, piše IFL Science.

I dok je za pretpostaviti da bi muškarci na to odmahnuli rukom, čini se da se i oni slažu te preferiraju upravo toliku duljinu same penetracije – od oko 25 minuta i 43 sekunde.

No, studija je otkrila i kako muškarci često nisu objektivni što se tiče prosječne duljine njihove izvedbe te često precjenjuju koliko je seks trajao.

Stvarne brojke u suprotnosti s očekivanjima

Kod 27 posto ljudi seks u prosjeku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže kako im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne “krivce” za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolirati dulje od minute. Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dvije minute, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

Što je za žene prekratko, a što predugo

Većina žena u studijama odgovara kako im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto “blaže” kod procjenjivanja onog što je predugo – za većinu je to seks koji traje dulje od pola sata.

Ipak, ti podaci ne bi trebali deprimirati muškarce, ističu istraživači, zbog toga što će žene zanemarivanje predigre, neiniciranje seksa, izbjegavanje pružanja oralnog užitka njoj te posvećenost isključivo genitalijama doživjeti kao veći prijestup i grešku partnera.

Foto: Pexels

IZVOR: 24SATA.HR