Kad zakoračite u četrdesete, orgazam može biti puno dulji, a seks nevjerojatan

by | 10 siječnja, 2020

Ako netko misli da se nakon četrdesete godine strasti i potreba za seksom smanjuje, potpuno je u krivu. To tvrde i znanstvenici, ali dodaju kako se za igrice treba malo više potruditi nego prije pa orgazmi često budu bolji i jači.

Donosimo 10 činjenica o seksu u četrdesetima.

1. Više truda

Oba spola suočavaju se s problemom pada hormona. To može smanjiti seksualnu uzbuđenost, želju i ugodu. No, postoji rješenje. Potrebno je više stimulacije i senzualnosti tijekom odnosa.

2. Imate više hrabrosti

U četrdesetima možete imati bolji seks nego prije. Motiviraniji ste, samopouzdaniji te bolje poznajete svoje i partnerovo tijelo. Možete istraživati i češće se igrati. Budite kreativni, igrajte uloge, gledajte erotske ili pornofilmove zajedno, isprobajte tantru…

3. Bolji orgazam

Kako imaju više samopouzdanja, žene se lakše opuštaju i točno znaju što žele. S iskustvom je lakše postići orgazam pa se često kaže kako nakon 40. nastupa druga faza seksualnog iskustva. Istraživanja pokazuju da 70 posto žena u 40-ima i 50-ima češće doživljava orgazam nego one u 20-ima.

4. Muškarci mogu duže

Nakon 40. muškarci mogu primijetiti da seks može duže trajati, zbog godina ili jer su naučili odgoditi orgazam. To ih još više povezuje s partnericom.

5. Ponekad on neće moći

Loša stvar je da je rizik od erektilne disfunkcije sve veći. Do toga dovode nezdrave navike – pretilost, povišeni tlak, neaktivnost i stres. No, erektilna disfunkcija danas se uspješno liječi. Pomoći će bolja komunikacija, povećana stimulacija, ali i uvođenje seksualnih pomagala u spavaću sobu.

6. Koristite lubrikante

Hormoni su krivac za to što seks u tim godinama može biti neugodan i ponekad bolan. S padom razine estrogena, sluznica postaje tanja i slabije prokrvljena te sporije reagira na stimulaciju vlaženjem. Najbolji lubrikanti su oni s prirodnim sastojcima poput aloe vere i kokosovog ulja, koji ne narušava pH rodnice.

Liječnik vam može preporučiti estrogensku kremu koja vraća elastičnost sluznice i omogućava ugodniji seksualni odnos.

7. Pazite se spolnih bolesti

Iako mnogi misle da se to događa samo mlađima, stručnjaci tvrde suprotno. Zbog uzimanja lijekova, kontracepcijskih sredstava i pada estrogena sluznica slabi pa su infekcije češće. Preporučuje se redovitija kontrola.

8. Mislite na srce

Srčanožilno stanje je ključno za održavanje seksualne funkcije. Ono omogućuje prokrvljenost, što izravno utječe na postizanje i održavanje erekcije. Uz to, ako održavate zdrav srčanožilni sustav, izbjeći ćete neke nuspojave lijekova koje mogu utjecati na seksualnu želju.

Osim toga, redovit seks može smanjiti rizik od srčanih bolest. Prema stručnjacima, to je dva puta tjedno.

9. Doći će do zatišja

Seksualna želja ne gori uvijek istim plamenom. Parovi u dugim vezama često preskaču predigru, izlaske, romantične večere ili seksi poruke. Zaboravljaju da to može potaknuti strasti.

10. Seksa i dalje mora biti

U četrdesetima se više povezujete s partnerom pa to vrijeme iskoristite za začinjavanje seksualnog života. Prema istraživanjima, 85 posto žena nakon 40. godine smatra da je seks jako važan.

IZVOR: 24SATA.HR