Izračunato je za koliko minuta žene mogu doživjeti orgazam

by | 8 ožujka, 2020

Nova je studija pokazala koliko dugo u prosjeku treba da žena dosegne orgazam – i dulje nego što većina muškaraca to misli. I dok prosječnom muškarcu do vrhunca treba svega šest minuta, čini se kako ženama u prosjeku treba 13,41 minuta. Znanstvenici su za ovo ispitivanje okupili skupinu od 645 žena iz 20 zemalja.

Sve su sudionice studije bile heteroseksualne žene u monogamnim vezama ili braku, a prosječna dob ispitanica bila je oko 30 godina. Njih su zamolili da – nimalo romantično – pokrenu štopericu kad se seksualno uzbude i da ju zaustave nakon orgazma – sve u ime znanosti.

Tijekom osam tjedana ispitivanja vrijeme potrebno za doći do orgazma kretalo se između 12,76 i 14,06 minuta – s tim da 17 posto sudionica nikad nije doživjelo orgazam.

Stručnjaci su u ovoj studiji uz ostalo otkrili i da je penetrativni seks rijetko kad najbolji način da žena doživi vrhunac – budući da je samo 31,4 posto sudionica tako doživjelo orgazam.

U prosjeku, 68,6 posto dama zahtijevalo je i neki drugi oblik “akcije” u krevetu, poput ljubljenja, grickanja ili dodirivanja drugih dijelova tijela osim vagine da bi doživjele vrhunac.

Osim toga, neki su položaji bili učinkovitiji od drugih, a najpovoljniji je onaj kada je žena goree. Status veze s orgazmom nije imao veze jer je trebalo otprilike jednako vremena da udane žene i one koje nisu u braku dožive vrhunac.

Nažalost, jedna prethodna studija ove godine otkrila je da postoji i nešto što se naziva “trajnim poremećajem genitalnog uzbuđenja” – a žene s tim stanjem stalno imaju bolne orgazme. No, za one koje ne pate od ničeg sličnog stručnjakinja za seks i odnose dr. Pam Spurr otkriva sedam stvari koje mogu povećati šanse žene da doživi orgazam.

7 savjeta koji pomažu da žena doživi vrhunac:

1. Promijenite doba dana

Ženski hormonski vrhunci variraju između jutra, podneva ili noći, pa treba otkriti kad su najaktivniji. Stoga eksperimentirajte u različito doba dana.

2. Odugovlačite

Neke žene ne doživljavaju orgazam jer ne mogu podnijeti izravnu stimulaciju klitorisa. Umjesto toga, muškarac može vrhovima prstiju ili vibratorom prelaziti oko zone klitorisa kako ne bi pretjerao s pritiskom. Što je veća želja, to je vjerojatnije da će žena doživjeti vrhunac.

3. Opustite um

Pripremite joj opuštajuću kupku. Neke su žene previše napete zbog posla ili trčanja za djecom, pa se ne mogu opustiti do te mjere da dožive orgazam, a topla voda sa sapunicom i maženje mogu pomoći da se opuste, što je ključno.

4. Izbjegavajte alkohol

Žene koje se pomalo srame orgazma, pogrešno misle da će ih alkohol dovoljno opustiti, no alkohol zapravo samo umanjuje njihove osjećaje. Jedno je istraživanje otkrilo da je samo jedna čaša vina prava količina alkohola koja je ženi potrebna da se opusti.

5. Nasmijavajte je

Smijeh je još jedna iznenađujuća metoda za opuštanje i stimuliranje uma. Bez obzira na to hoćete li pogledati dobru komediju ili se skupa zabavljati, smijanje će joj pomoći da se bolje osjeća u krevetu jer je uz poticajnu kemiju mozga lakše doći do vrhunca.

6. Koristite hranu za podešavanje raspoloženja

Igranje hranom može biti jako senzualno, stoga uzmite pladanj hrane i nahranite je ili se zajedno poigrajte s hranom i potrudite se da se ona osjeća poželjno.

7. Isprobajte “zastrašivanje”

Fascinantno istraživanje pokazalo je da su se žene koje su upravo gledale neki strašan film ili bile na zastrašujućim vožnjama u tematskim parkovima zbog adrenalina bile i više seksualno uzbuđene, kako je objasnila dr. Spurr.

IZVOR: 24SATA.HR