5 začina koje možete ubaciti u jela i time ojačati imunitet

by | 30 svibnja, 2020

Mnogi su uvjereni da je vrijeme izolacije savršen trenutak za usvajanje navika koje bi mogle imati pozitivan učinak na životni stil. Ljudi su postali svjesniji važnosti zdrave i uravnotežene prehrane koja jača imunitet.

Kulinarski eksperti kažu da organizam najbolje jačaju začini koji se mogu dodati jelima i tako poboljšati njihov okus i aromu. Neke od njih vjerojatno imate kod kuće, a neke ćete tek upoznati.

Tulsi

Tulsi slovi za kraljicu među ljekovitim biljem. Ovaj začin je učinkovit u borbi protiv više bolesti. Redovito konzumiranje čaja od tulsija može olakšati borbu s migrenama i poboljšati probavu.

Stevija

Stevija se dodaje parfemima i mirisima, ali je izvrsna za liječenje probavnih smetnji i zgrušavanje krvi.

Piskavica

Piskavica je čest sastojak indijskih jela, a njene sjemenke su prepune vitamina i minerala. Regulira šećer u krvi i rješava problem zatvora.

Menta

Osvježavajuće lišće mente odlično je za olakšavanje želučanih tegoba, respiratornih bolesti i nekih alergijskih reakcija.

Lišće korijandra

Antioksidansi u lišću korijandra jačaju imunitet. Jela koja su začinjena korijanderom pomažu u liječenju problema vezanih za proljev i probavne smetnje.

IZVOR: INDEX.HR