
Vodič kroz biljna mlijeka: koje je najbolji odabir za vaše potrebe?
Prehrambeno tržište značajno se proširilo u zadnjem desetljeću i proizvodi koje smo mogli naći tek na policama zemalja koje smo turistički posjećiv...
Mnogi su uvjereni da je vrijeme izolacije savršen trenutak za usvajanje navika koje bi mogle imati pozitivan učinak na životni stil. Ljudi su postali svjesniji važnosti zdrave i uravnotežene prehrane koja jača imunitet.
Kulinarski eksperti kažu da organizam najbolje jačaju začini koji se mogu dodati jelima i tako poboljšati njihov okus i aromu. Neke od njih vjerojatno imate kod kuće, a neke ćete tek upoznati.
Tulsi
Tulsi slovi za kraljicu među ljekovitim biljem. Ovaj začin je učinkovit u borbi protiv više bolesti. Redovito konzumiranje čaja od tulsija može olakšati borbu s migrenama i poboljšati probavu.
Stevija
Stevija se dodaje parfemima i mirisima, ali je izvrsna za liječenje probavnih smetnji i zgrušavanje krvi.
Piskavica
Piskavica je čest sastojak indijskih jela, a njene sjemenke su prepune vitamina i minerala. Regulira šećer u krvi i rješava problem zatvora.
Menta
Osvježavajuće lišće mente odlično je za olakšavanje želučanih tegoba, respiratornih bolesti i nekih alergijskih reakcija.
Lišće korijandra
Antioksidansi u lišću korijandra jačaju imunitet. Jela koja su začinjena korijanderom pomažu u liječenju problema vezanih za proljev i probavne smetnje.