Last-minute ideje za izlet ovog produženog uskršnjeg vikenda

by | 29 ožujka, 2024
ideje izlet uskrs

Kad se približava produženi uskršnji vikend, vjerujemo da tražite načine kako iskoristiti vrijeme na najbolji mogući način, a mi imamo tri super ideje!

S najavom lijepog vremena za produženi vikend koji nam slijedi, krenuli smo u potragu za idejama kamo otići. Međutim, kod traženja je lako zapeti u bespućima interneta i pretraživanju od hrpe ideja koje se nude. Zato smo ograničili svoj izbor i ovaj put odabrali samo par lokacija od kojih ćemo se onda odlučiti za jednu.

Za ljubitelje prirode, svakako predlažemo da istražite prirodne parkove u vašoj blizini. Od šetnji, piknika i opuštajuće prirode – sigurni smo da je to definitivno način na koji možete napuniti baterije za naredni tjedan.

A sunce i svježi zrak samo su dodatna motivacija zašto ne ostati kod kuće. Provjerite u nastavku naše ideje – za koju god se odlučili, vjerujemo da ćete se odlično provesti!

Last-minute ideje za vikend-izlet

Dolina Slapnice na Žumberku

Na samo sat vremena vožnje od glavnoga grada Zagreba, smještena na granici općina Žumberak i Krašić, nalazi se čarobna Dolina Slapnice.

Ovo predivno područje danas je dio Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Šetnja kroz ovaj rajski krajolik pruža nezaboravan doživljaj jer tamo možete vidjeti vodopade visoke i do 15 metara duž potoka.

Staza kroz Dolinu Slapnice prati potok gotovo cijelim putem, a možete skrenuti i do dva prekrasna vodopada – Vranjačkog slapa i slapa Brisalo. Ovo područje obiluje potocima i vodom. Jedno je ipak bitno – preporučuje se da obuća koju nosite bude prikladna jer su dijelovi šumskih staza skliski i strmi, te uvijek sa sobom ponesite nešto hrane i obavezno puno vode.

Kanjon Kamačnik

Kanjon Kamačnik nalazi se u jednom od najljepših dijelova Gorskog kotara, a polazište za ovu avanturu je mjesto Vrbovsko. Staza je izuzetno jednostavna, prilagođena za sve uzraste i kondicijske razine – idealna za uživanje kako najmlađih tako i odraslih. Putovanje uz samu rijeku Kamačnik proteže se oko sedam kilometara od restorana do izvora i natrag, a za cijelu rutu treba vam otprilike tri sata.

I vjerujte nam, nećete požaliti što ste izdvojili vrijeme jer nama je ovo jedno od ljepših mjesta koje smo posjetili!

Plitvička jezera

S obzirom na to da još jako kratko traje promotivna cijena ulaznica za Plitvička jezera, možda je uskršnji vikend idealno vrijeme da tako nešto konačno i napravite?

Proljetni promotivni tjedan traje od 1. 4.- 8. 4. i cijena je tada još uvijek 10 eura, a već nakon toga na jezera ćete moći ući po cijeni od 23 eura.

Kao i svake godine, pripremili su upravo posebne cijene ulaznica za promotivni tjedan. Imat ćete priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po povoljnim cijenama kad se priroda budi iz zimskog sna uz poseban ugođaj – šuma postaje bujnija, a šarenilo boja očaravajuće.

Ulaznice je obvezno kupiti online te preporučuju da unaprijed odaberete jedan od programa posjeta ili preuzmete njihovu aplikaciju kako biste što bolje isplanirali svoj posjet.

Pročitajte: Top tri proljetne planinarske destinacije u Hrvatskoj 

Foto: Instagram, Viktor_Gladkov iStock/Getty Images Plus via Getty Images