Upoznajte omiljeni hrvatski brend dječjih cipelica koji se širi po Europi

by | 17 ožujka, 2023
cipele za djecu

Teško da postoji nešto što roditelji ne bi učinili za svoju djecu. Kad beba dođe u obitelj, ona postaje centar svijeta mame i tate, ali i baka, djedova, seka, braće… Bebine se reakcije pažljivo prate, njezini se osmijesi dočekuju s neopisivom radošću, a njezini se koraci željno iščekuju. Za bebu se uistinu želi samo najbolje, i upravo je to misao na kojoj počiva i jedan od omiljenih brendova cipelica za djecu, Baobaby.

U kvalitetu ovih cipelica hrvatske se obitelji pouzdaju već devet godina, a u kojoj su se mjeri one uvukle u mnoge domove kojima trčkaraju znatiželjne dječje nožice dokazuje i činjenica da je njihov naziv “pelice” postao uobičajen za ovakvu vrstu dječje obuće.

Baobaby pelice – cipelice za prve dječje korake koje preporučuju stručnjaci

Iako smo vam već pisali o odabiru obuće za prve dječje korake, važno je ponovno naglasiti da se stručnjaci slažu kako je za prve korake, pa i sve do treće godine života, potrebno omogućiti stopalu što slobodniji razvoj mišića i kostiju. Kako pojašnjava dr. Branimira Pašalić, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije te Emmett i MFR praktičar, važno je da dijete razvije propriocepciju i reflekse kojima se osigurava stabilnost kod hoda i izbjegavaju ozljede – to će se pozitivno odraziti na kretanje ne samo u dobi djeteta već i kasnije kod odrasle osobe. S time na umu, dr. Pašalić otkriva da cipelice trebaju biti fleksibilne i mekanog potplata kako bi stopalo moglo što bolje osjetiti podlogu, imati protuklizni potplat i dovoljnu širinu da dječji prstići ne bi bili stisnuti te biti načinjene od prirodnog, prozračnog materijala kako bi bile sigurne za nježnu dječju kožu.

cipele za djecu

Upravo Baobaby cipelice udovoljavaju ovim najvažnijim kriterijima kod odabira prve obuće djeteta. Pelice su tako izrađene od najmekše prirodne kože koja je prošla nježnu obradu bez ikakvih kemikalija, što ih čini 100 % sigurnima za dječju kožu, čak i za djecu sklonu alergijama. Budući da se u njima djeca osjećaju potpuno nesputano, kao da su bosonoga, djeca ih obožavaju nositi. Ušivena gumica oko gležnja drži cipelice na stopalima pa se roditelji mogu prestati brinuti o skidanju cipelica s nožica, a tanki protuklizni potplat omogućuje djetetu da osjeti tlo po kojem hoda, što je iznimno važno za usvajanje vještine hodanja.

Iako su iznimno mekane, pelice su jako izdržljive i djeca ih dugo nose jer se tijekom nošenja u potpunosti prilagođavaju stopalu. Baobaby cipelice, osim svojom mekoćom i funkcionalnošću, osvajaju i dizajnom, pa tako dolaze u četiri različita modela: klasične, piruetice, sandalice i mokasine.

cipele za djecu

Hrvatski brend dječje obuće iza kojeg stoje četiri mame

Ono što je možda i najzanimljivije kad je riječ o Baobaby cipelicama jest činjenica da su ovaj popularan hrvatski brend s velikom dozom ljubavi razvile četiri mame. Prošla je jesen pak bila vrlo važna za brend i njegovo širenje na europsko tržište. Naime, iz tvrtke Mea Gea prešao je pod okrilje tvrtke Mikroedra, inače prepoznatog regionalnog distributera renomiranih brendova dječje opreme. Iza Mikroedre stoje Neda Zubović Mihaljević i Luka Mihaljević, uspješni poduzetnici i roditelji četvero djece. Stoga je jasno da je Baobaby prešao u prave ruke.

Mikroedra je poznata ne samo po tome što na tržište donosi vrhunski inovativne proizvode već i po tome što svojim edukativnim djelovanjem na bolje mijenja roditeljstvo i životni stil novih obitelji. BeSafe autosjedalicama tako već 13 godina promiče sigurnost te je popularizirala najsigurniju vožnju djece u suprotnom smjeru, s Ergobabyjem i promocijom nošenja stavlja djecu roditeljima u naručje, što omogućava njihovo bolje povezivanje i kognitivni razvoj djece, s MODU kockama uvodi koncept aktivne i kreativne igre za najmanje, a novim brendom Softtub donosi vertikalno kupanje kao u majčinoj utrobi.

cipele za djecu

“Užitak nam je raditi na Baobaby brendu, a najveća nagrada su dobrobit i sreća djece koja koriste pelice. Svakodnevno dobivamo povratne informacije od roditelja o tome kako djeca obožavaju Baobaby cipelice, kako ih ne skidaju i uživaju u slobodnom kretanju i neometanom razvoju koraka”, otkrila nam je Neda Zubović Mihaljević, dodajući da je posao složen i zahtjevan, a za sada su zadovoljni prvim rezultatima. “Proširili smo prisutnost Baobaby pelica u trgovinama u Hrvatskoj te smo kroz našu izravnu distribuciju proširili tržište na Sloveniju, Makedoniju, Bugarsku, Grčku, Austriju i Njemačku. Dogovorili smo distributere za Italiju, Španjolsku, Portugal, Andoru, Dansku, Veliku Britaniju te isporučujemo prve narudžbe našim distributerima. Također uvodimo poboljšanja u proces proizvodnje i pripremne aktivnosti te radimo na prepoznatljivosti brenda. Napravili smo nove cikluse product i lifestyle fotografija, osmislili smo i proizveli nove stalke za prodajna mjesta te u okviru svojih marketinških aktivnosti surađujemo s brojnim stručnjacima i roditeljima”, otkriva Neda Zubović Mihaljević.

Nakon što je osvojio nebrojene hrvatske mame, tate, bake, djedove, ali i slatke nožice, vjerujemo da će pod okriljem Mikroedra obitelji Baobaby pelice isto učiniti i u ostatku Europe, pa i svijeta.

Sve modele Baobaby pelica za sretne nožice možete pogledati na službenom webshopu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Baobaby (@baobaby.shoes)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Baobaby (@baobaby.shoes)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Baobaby (@baobaby.shoes)

Foto: PR