Hrana koja popravlja seksualno zdravlje

by | 13 srpnja, 2013

Nema sumnje da redovno idete ginekologu i uvijek prakticirate siguran seks, ali postoji i nešto što vam može pomoći u brizi o seksualnom zdravlju. Stručnjaci tvrde da određene namirnice djeluju blagotvorno na vaše grudi i spolne dijelove tijela, pa zato predlažemo da isprobate njihove savjete!

1. Šljive i breskve
Ovo ukusno voće puno je antioksidansa polifeonla koji pomaže u uništavanju stanica raka dojke.

2. Vitamin D
Istraživanja su pokazala da namirnice bogate vitaminom D, kao što su jaja, losos, shitake gljive i tunjevina mogu pomoći da vaše grudi ostanu zdrave i smanje rizik od raka dojke.

3. Probiotski jogurt
Gljivična infekcija je teška, a ona se može dogoditi kada postoji neravnoteža bakterija u vašoj vagini. Probiotske kulture iz jogurta mogu pomoći u obnavljanju dobrih bakterija i sprječavaju infekciju.

4. Orasi
Ovo koštunjavo voće sjajno je za zdravlje vaših grudi. U istraživanju katedre za medicinu Sveučilišta Marshal, jedna grupa miševa hranjena je s dva grama oraha dnevno, a druga grupa nije uopće dobivala orahe. Miševi iz prve skupine su u roku od 34 dana smanjili šansu za dobivanje raka za 50%.

5. Citrusi
Voće kao što su naranče, ananas, limun, limeta i grožđe mogu napraviti to da vaša vagina ima ugodniji miris.

6. Kava
Istraživanje je pokazalo da ispijanjem 2-3 šalice kave dnevno možete smanjiti rizik od nastajanja agresivnog oblika raka dojke.

7. Voda
Voda je inače značajna za cjelokupno zdravlje, ali ukoliko popijete osam do deset čaša vode dnevno, ona vam pomaže da vagina ostane vlažna.

8. Maslinovo ulje
Monozasićene masnoće i antioksidansi u maslinovom ulju smanjuju rizik od nastanka raka dojke. Jedno istraživanje je čak pokazalo da maslinovo ulje zaustavlja rast malignih stanica.

9. Vlakna
Namirnice koje su bogate vlaknima mogu odstraniti višak estrogena koji je uskladišten u vašem tijelu. Također, sprječavaju rast materičnih fibroida i pomažu u održavanju općeg zdravlja maternice. Probajte jesti žitarice, grah, bobičasto voće ili žitarice kako biste unijeli vlakna u vaš organizam.

10. Vitamin E
Hrana koja je bogata vitaminom E, kao suncokret, badem ili lješnjak spriječit će suhoću vaše vagine.

Izvor: comopolitan.rs