

Sastojci:
Prvi dio:
- 500 ml soka od višanja (može i iz kompota)
- 100 g šećera
- 100 g grisa
Drugi dio:
- 500 ml mijleka
- 5 žlica šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 150 g margarina
Ostalo:
- 2 šlaga
- višnje
Priprema:
Prvi dio:
1. Na umjerenoj temperaturi istopiti šećer u soku od višanja. Dodati gris, pa kuhati neprestano miješajući dok se ne zgusne.
2. Zatim, smjesu uliti u navlažen lim (s obručem).
Drugi dio:
1. U malo mlijeka razmutiti puding, a preostalo mlijeko ostaviti da zavri sa šećerom. Zatim ukuhati razmućen puding i miješati dok se ne zgusne.
2. Skinuti s vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađen puding umiješati s umućenim margarinom, pa premazati preko podloge od grisa.
4. Ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.
Finalni postupak:
1. Sutradan, umutiti šlag na uobičajen način pa ga ravnomjerno rasporediti preko kolača.
2. Skinuti obruč, narezati kolač na kocke i dekorirati višnjama.




