Glatko tijelo u trudnoći – da, moguće je!

by | 14 svibnja, 2014

Tijekom trudnoće posebnu pažnju treba posvetiti njezi kože tijela, jer kako dobivate na težini, tako se koža rasteže, pri čemu lako dolazi do pucanja i pojave strija – crvenkastih ožiljaka koji se najčešće javljaju na bedrima, trbuhu i grudima.

telo-490x326

Zato je važno da tijekom trudnoće održite elastičnost kože, kako vježbom, tako i bogatim hranjivim i hidratantnim kremama.

Nekoliko puta dnevno masirajte gornji dio bedara nježnom četkom – na ovaj način stimulirat ćete tkivo i spriječiti pojavu celulita i strija. Također, dobro je da ujutro i navečer nanosite hranjivu kremu i nježno je utrljavate na dijelove tijela koji su skloni pucanju.

Probajte i masažu štipkanjem: razmažite ulje po trbuhu, pa kožu oko pupka povlačite prema gore kažiprstima i palčevima, kratko zadržite i pustite.

Da biste spriječili pojavu strija, vodite računa o kilogramima – naglo povećanje tjelesne težine gotovo uvijek dovodi do ove neestetske pojave. Konzumirajte puno mlijeka i mliječnih prerađevina, voća i povrća narančaste boje i lisnatog zelenog povrća.

U kozmetičkim salonima nude se posebni tretmani za trudnice. Riječ je o masažama specijalnim kombinacijama ulja (lavandinog, sezamovog…) i kremama koje se nanose na ugrožene zone.

Autor: Life Content