Gigi Hadid: Najavljuje li njezin upečatljivi sivi ruž novi zimski trend?

Gotički stil u glamuroznom ruhu

by | 15 studenoga, 2022
Gotički look Gigi Hadid

Glamurozni gotički make-up trend, koji se postiže crnom olovkom za oči, smokey eye tehnikom šminkanja i tamnim usnama, ove je sezone sve popularniji. Nalikuje gotičkom trendu iz 90-ih godina, ali je upotpunjen i nadograđen drukčijim teksturama i nijansama. Uzmimo, na primjer, sivi ruž supermodela Gigi Hadid. Na dodijeli CFDA nagrada u New Yorku, Hadid je plijenila pažnju lažnim piercingom u nosu i sivim ružem.

Njezina hladna, siva nijansa ruža svakako je odvažan odabir koji, čini se, nakon godina vladavine nude ruževa, označava povratak upečatljivih i tamnih nijansi na usnama. Kako bi se naglasila siva boja ruža, ostatak make-upa sveden je na minimum: besprijekoran ten, crna maskara, nježno sjenilo nude nijanse i tzv. sapun obrve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Za prekrasan i neuobičajen make-up look supermodela odgovoran je vizažist Patrick Ta. Nije otkrio točne pojedinosti o tome koje je proizvode koristio, ali je Hadid (slučajno) na svom Instagram Storiju otkrila da se radi o vrlo pristupačnom ružu za usne. Riječ je, naime, o Maybelline Super Stay Matte Ink tekućem ružu, mat i blago kromirane teksture, u boji Huntress.

Gigi Hadid popularizira gotički stil

Kako nositi sivi ruž

Prije svega, morate znati da što koristite tamniju nijansu ruža da je vidljivije koliko su usne suhe ili ispucale. Nanošenje maske ili bogate kreme prije šminkanja zato je izuzetno važan korak. Slijedi nanošenje hidratantne podloge.

Poslušajte savjet engleskog vizažista Vincent Forda: Na vanjske rubove gornje i donje usne utapkajte prvo tekući puder ili hidratantni korektor, a zatim nanesite polutransparentni puder u prahu. To će jasnije definirati konture usana i spriječiti razlijevanje ruža.

Pročitajte: Poznate vizažistice otkrivaju nam najveće make-up trendove za jesen i zimu 2022./23.

Foto: Getty Images, PR, Instagram