Oblikovanje obrva sapunom veliki je hit, a evo kako to možete pravilno raditi

by | 27 srpnja, 2020

Sigurno ste primijetili novi, nevjerojatan trend poznat kao soap brows (tehnika oblikovanja obrva sapunom) koji se proširio društvenim mrežama. No što je to zapravo i kako se to radi?

Zašto se koristi sapun za obrve?

Sapun je genijalna alternativa gelovima za obrve jer, kako to objašnjava dermatolog Joshua Zeichner, sapun sadrži mast poznatu kao glicerin koji premazuje površinu dlačica kako bi ih zadržao na mjestu. Iako neće obojiti dlačice poput stvarnih proizvoda za oblikovanje obrva, oblikovat će obrve i učvrstiti ih.

Je li sapun loš za obrve?
Sapun može uzrokovati iritaciju kože. Prema dr. Zeichneru, tradicionalni sapuni izrađuju se pomoću alkalne otopine zajedno s mastima i uljima.

“Budući da tradicionalni sapuni imaju alkalni pH, mogu uzrokovati poremećaj i iritaciju kožne barijere, posebno ako ste osjetljivi”, kaže dr. Zeichner.

Ta iritacija i upala može se pretvoriti u crvenu, nadraženu kožu ispod obrva, a to je posebno slučaj ako ne koristite pravu formulu i ako sapun ostaje na vašoj koži cijeli dan bez da ga operete.

Koji sapun koristiti?
Ukratko, nemojte zgrabiti onaj sapun koji već dugo stoji otvoren u vašoj kupaonici. Umjesto tradicionalnih sapuna, dr. Zeichner preporučuje sapune koji se rade od drukčijih sastojaka nego tradicionalni i ujedno su i pH uravnoteženi, što ih čini mnogo manje iritantnima za kožu. Dr. Zeichner preporučuje Dove Beauty Bar sapun, Neutrogena Transparent Facial sapun ili možete isprobati proizvod posebno formuliran za obrve kao što je West Barn Co.’s Soap Brow Kit.

Kako koristiti sapun za obrve?
Potrebna je samo četkica za obrve i sapun.

Navlažite četkicu toplom vodom ili sredstvom za čišćenje lica. Zatim trljajte četkicom sapun tako da na četkici nastane tanki sloj sapuna. Potom iščetkajte obrve prema gore. Tako ćete dobiti optički punije obrve. Višak sapuna možete oprezno ukloniti pomoću rupčića.

Ako želite, obrve možete još nadopuniti i olovkom za obrve, ali nanesite je tek iza sapuna, kako prenosi Cosmopolitan.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: @cassandralusi_mua / Instagram