Gastro trendovi koje želimo vidjeti i u idućoj godini

by | 28 prosinca, 2020

Ova godina bila je doista turbulentna. Stvari se mijenjaju brzo, dramatično i ostajemo doma više nego ikada.

No, jednu naviku od ove godine želimo prebaciti i u iduću – one navike koje smo stekli u kuhinji.
Manje bacanje namirnica, više kuhinjskih projekata i puno učenja. Pa ne čudi ni da želimo određene lekcije iz ove teške godine ipak zadržati i ustaliti u naš život. U nastavku pročitajte koji su to gastro trendovi koje želimo svakako zadržati u ovoj godini.

1. Domaće namirnice
Od tjestenuna, do pića, pa kolača i kruha, ovo je godina u kojoj smo shvatili koliko toga zapravo možemo izraditi sami i još je boljeg okusa nego kupovno. U idućoj godini želimo još više eksperimentirati s našim najdražim namirnicama.

2. Domaći vrt
Koliko god da mali stan imali, ljudi su se ove godine više nego ikada fokusirali na to da uzgajaju sve što mogu kod kuće. Bilo da je riječ o začinima ili cijelim malim vrtovima, naučili smo se osloniti prvenstveno na sebe i vlastitu proizvodnju.

3. Kolači s voćem
Naravno, banana kruh jedan je od najvećih hitova ove godine, ali za iduću možemo fokus staviti i na druge namirnice. U muffine ili brownije dodajte izmrvljeno voće koje će dodati sočnost i šećer vašem desertu.

4. Sam svoj barmen
Budući da su kafići zatvoreni, morali smo naučiti biti sami svoji barmen, bilo da je riječ o raznim kavama ili koktelima. Domaći napici naših omiljenih brendova sada mogu biti modificirani po našim željama, a iduće godine se želimo fokusirati i na sastojke malih domaćih proizvođača.

Foto: Unsplash