Fizička aktivnost jača libido kod žena

by | 21 svibnja, 2015

Zdrav način života upotpunjen fizičkom aktivnošću na žene djeluje kao afrodizijak. Pripadnice nježnijeg spola koje vježbaju brže se uzbude, lakše i češće doživljavaju vrlo intenzivan orgazam. Objašnjenje ovakvog ponašanja vrlo je jednostavno. Vježbanje, zapravo, poboljšava ukupnu cirkulaciju, što znači i u genitalnoj zoni.

dv2174027

Tijekom treninga aktiviraju se hormoni koji pozitivno djeluju na libido, oslobađaju od stresa, bude veću seksualnu želju i veće uživanje.

– Vježbanje pomaže sinkronizaciji uma i tijela, omogućavajući potpunu usredotočenost na uživanje. Tijekom seksa, vanjski svijet prestaje postojati, što je inače teško postići, a da se, bez obzira na uzbuđenje, ne razmišlja o nekom od tekućih problema – tvrdi dr. Tina Penholou, seksolog sa Sveučilišta Florida.

Orgazam koji je, inače, za određeni postotak žena nedostižan, zahvaljujući vježbanju postaje otkriće. Osim toga, dame koje vježbaju osjećaju se poželjnije i seksepilnije, što je od presudne važnosti za uživanje u seksu. Vježbanje, općenito, utječe na dobro raspoloženje, jer kroz tijelo šalje plimu endorfina i potiče buđenje seksualne želje.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock