Ova dva fitness trenda bit će veliki hit 2022. godine

Krajem svake godine najavljuju se trendovi za sljedeću godinu, a nama su se svidjeli ovi

by | 16 prosinca, 2021
Fitness trendovi godine

Iako se stalno naglašava da je “tako svejedno” čime ćete se baviti, više je važno da nešto aktivno radite. Zbog vijesti o novoj varijanti omikron, mnogi se već pripremaju na šarolike i kreativne stvari kako bi se ušuškali pozitivom u ovoj situaciji.

Postoji puno, puno zabavnih treninga, no neki su se više od drugih nametnuli kao trend, a mogli bi vam poslužiti i kao inspiracija za sljedeći put kad odlučite vježbati. Uostalom, tijelo voli iznenađenja, a ne repetativne stvari, stoga – dajte mu priliku!

FLEXERCISE

Umjesto da stalno gledate na aktivnosti kao na odlazak u teretanu ili minimalno 45 minuta ležanja na prostirki (ili, znate, vježbanja), ovo trendi vježbanje ima za cilj ukrasti malo slobodnog vremena tijekom dana za brzinsku rekreaciju. Šetnja? Dvadeset čučnjeva? Svaki pokret se, kako kažu stručnjaci, računa.

Pročitajte više: Preporučujemo ove tri vježbe kad se osjećate posebno lijeno

Petominutno istezanje istezanje i ples po spavaćoj sobi također se računaju. “Lijeno vježbanje u krevetu” ima porast od 135 % u pretraživanju na Pinterestu, “hodanje u prirodi” poraslo je za 95 %, a “jednostavni plesni pokreti” najpopularnije je pretraživanje temeljeno na pokretu, s porastom od 150 %. S obzirom na to da se čini kako bi siječanj mogao biti izazov u smislu koronavirusa, ovo je trend samozbrinjavanja s kojim se mnogi mogu poistovijetiti.

ZUU

Što mislite o izrazu “HIIT inspiriran životinjama”? Pa, upravo tako definiraju ovaj trening koji je imao 124 % porasta u Google pretraživanjima. Osnovan od strane elitnog sportskog trenera Nathana Helberga, fokus je na pokretima s vlastitom tjelesnom težinom s velikim fokusom na poboljšanje snage i mobilnosti potrebne za optimalne performanse.

Pročitajte više: Ova tri HIIT treninga na YouTubeu isprobali smo kod kuće

To je osnovna funkcionalna kondicija koju svi poznajemo i volimo, ali često zanemarujemo, s pokretima poput žabljih čučnjeva, gorile i puzajućeg medvjeda. Zanimljivo!

 

Foto: iStock/Getty images Plus via Getty Images