Ako vam je bicikl najbolji prijatelj, zabilježite u svoj kalendar ovo događanje

Epic Rides stiže u Ilok

by | 16 svibnja, 2022
Epic Rides Ilok

Sjajno organizirana serija biciklističkih događanja Epic Rides u subotu stiže u srijemsku bike friendly prijestolnicu. Prekrasan Ilok domaćin je ovog druženja na kojem se očekuje više od stotinu ljubitelja pedaliranja. Makadamski i šumski putovi, nepregledni vinogradi Fruške gore, obala Dunava – žargonskim rječnikom – mrak!

“Slikovite staze bez tehnički zahtjevnih dijelova prilika su da se u nešto opuštenijem biciklističkom izdanju, ali uz svu potrebnu biciklističku podršku, otkriju i upoznaju ljepote Iloka i Srijema. Oni željni što ležernijeg bicikliranja ili u nešto slabijoj kondiciji uvijek mogu iznajmiti e-bike našeg partnera Husqvarne”, poručuju iz Adria Bikea, organizatora ovog rekreativnog događaja koji je do sad prošao stazama Samoborskog gorja, Gorskog kotara, otoka Krka, Skradina i Nacionalnog parka Krka.

Epic Rides stiže u Ilok

Svi sudionici dobit će Gpx file staze, a na raspolaganju su i biciklistički vodiči. Tijekom događanja na stazi će biti podrška vozila koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju prostor je za druženje i opuštanje, a svatko će dobiti startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s brojem i imenom, kava, pivo, sok i naravno, nezaobilazna rakija u duhu srijemskog običaja.

“Start i cilj su u staroj iločkoj povijesnoj jezgri, kreće se u 10:30, ukupna dužina Epic Rides rute je četrdesetak kilometara, no nije nužno da se sve odvozi. Biciklisti sami biraju hoće li odvoziti cijelu rutu, a u svakom trenutku mogu se odvojiti i ponovno priključiti. Feed zona na prekrasnom ladanjskom imanju i najpoznatijem vinorodnom položaju Principovac s kojeg “puca” pogleda na Ilok. Iznimno mi je drago što smo jedna od rijetkih odabranih destinacija za ovu specifičnu biciklističku priču. Osim što je riječ o atraktivnom događanju, još je važnije da je Srijem dobio novu Epic Rides rutu, koja se može odvoziti kad god zaželite, a odlično se nadovezuje na postojeće rute”, kaže Ivica Miličević, direktor TZ grada Iloka, koja je suorganizator i pokrovitelj iločkog Epic Ridesa.

Epic Rides stiže u Ilok

Za ovo uživanje u srijemskoj idili na pedalama potrebno je izdvojiti 190 kuna. Savršena prilika da otkrijete Ilok iz nove perspektive, napravite nešto dobro za svoje zdravlje i steknete nova poznanstva. Nemojte razmišljati, prijavite se i otputujte na vikend za pamćenje.

“Velik dio Srijema i Slavonije možete otkriti na biciklu. Imamo na stotine kilometara biciklističkih ruta, južno i sjeveroistočno područje Vukovarsko-srijemske županije povezano je rutom Srijem, koja se nadovezuje na EuroVelo 6, poznatu Dunavsku rutu”, ističe direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Srijem je pravi mali raj za bicikliste.

Epic Rides stiže u Ilok

Epic Rides stiže u Ilok

Foto: TZ VSŽ