Obožavate vožnju biciklom i boravak u prirodi? Nemojte propustiti ovo fora događanje u Njivicama

Upoznajte biciklom ljepote Hrvatske i sjajno se zabavite

by | 30 ožujka, 2022
Epic Rides Njivice

Vožnja biciklom, ma koliko dobar ili manje vješt biciklist bili, odličan je način da se opustite, zabavite, provedete kvalitetno vrijeme u prirodi sami ili u sjajnom društvu. Ako pritom na raspolaganju imate i ekipu koja organizira cijelu vožnju, brine se o vašoj sigurnosti tijekom vožnje i omogućuje vam da unajmite bicikl ako ga nemate, stvarno nema razloga da se ne okušate i vikend ne provedete aktivno, zabavljajući se i otkrivajući ljepotu Hrvatske. To možete napraviti već u subotu 9. travnja od 10:30, kad se u Njivicama organizira biciklistička vožnja Epic Rides. Riječ je o biciklističkim vožnjama u organizaciji tvrtke Adria Bike, koja već više od 10 godina organizira razna biciklistička događanja u Hrvatskoj za profesionalne bicikliste, ali i amatere.  

Kako kaže Hrvoje Šepić, vlasnik Adria Bikea, tijekom pandemije želio je organizirati biciklistička događanja pogodna i za one koji nisu stalno na biciklu – bilo da govorimo o mlađoj ili starijoj populaciji, već iskusnim biciklistima ili rekreativcima: “Tijekom pandemije organizirati biciklističku utrku nije bilo lako, ali smo uspjeli i tada mi se rodila zamisao da nekoliko puta godišnje organiziramo vožnje koje neće biti natjecateljskog tipa, već čista relaksacija, ugoda, dobra vožnja, zabava i pritom ih locirati na predivnim lokacijama diljem Lijepe naše. Kako joj i ime kaže, puno je lijepih lokacija, cesta, cestica koje čovjek rijetko kad vidi, a vozeći se njima, još više upoznajemo sve ono što naša zemlja jest. Zato smo i dali ime ovim vožnjama Epic Rides, a glavna nit vodilja nam je “Upoznaj domovinu da bi je više volio”.”

Epic Rides Njivice

Upoznajmo Njivice i okolicu, upoznajmo Lijepu Našu na biciklu

Biciklistička vožnja u Njivicama održava se s ciljem da okupi što više biciklista, kao i onih koji su spremni okušati se u ovom obliku aktivnosti iz cijele Hrvatske, ali i okolice, da se sudionici dobro zabave, uživaju u vizurama i sa sobom nakon vožnje ponesu sjajne dojmove i uspomene.

“Mi organiziramo sve – svaku rutu osmišljavamo mi u Adria Bikeu i priprema se nekoliko tjedana. Sve  puteve sam sam izvozio kako bih se uvjerio da ih mogu proći svi – od amatera do profesionalnih biciklista. Nastojimo izbjeći bilo kakve tehničke zahtjevne dionice, a ako ih ponekad i ne možemo izbjeći – na samoj stazi upozorimo na njih i dovoljno su kratke da se mogu proći pješice. Moram reći da nam golemu podršku pruža i tvrtka Husqvarna koja nam je godinama partner u organizaciji svih utrka i evenata. Za Epic Rides vožnju je potreban MTB, trekking ili gravel bicikl – a za sve one koji možda nemaju dovoljno kondicije ili treninga imamo i e-bicikle za najam. Sudionici vožnje dobivaju cijelu rutu unaprijed pripremljenu, ali ih tijekom vožnje cijelo vrijeme prati i naše vozilo u slučaju da će ikome zatrebati pomoć. Pobrinuli smo se i za okrepu u vidu obroka i pića, a  budući da smo ovakve rute radili lani uvjeren sam da će svi kućama otići sjajno raspoloženi i sa super osjećajem.”

Hrvoje Šepić

Osim Njivica, kako priča dalje Šepić, Adria Bike ovakvih će vožnji tijekom godine organizirati još šest u suradnji s turističkim zajednicama diljem Hrvatske, koje su prepoznale ovaj sjajan projekt kojim se povezuje fizička aktivnost, druženje i upoznavanje s vizurama i ljepotama Hrvatske.

Više informacija o samim Epic Rides događanjima – datumima kad će se održavati i lokacijama – može se pronaći na stranici Adria Bikea, a kotizacije za utrku koje iznose 185 kuna mogu se kupiti putem sustava Entrio.

Foto: PR