Dua Lipa voli jogu – pohvalila se spretnim stojem na glavi

Pjevačica već dugi niz godina prakticira jogu koja joj pomaže u borbi protiv stresa

by | 31 svibnja, 2022
Dua Lipa na koncertu

Dua Lipa je svima najpoznatija kao pjevačica, no svome popisu talenata može pridodati i impresivne vještine joge. Ova 26-godišnja pop zvijezda objavila je kratki video svog pažljivog stoja na glavi, koji izgleda odlično i svjedok je da pjevačica već neko vrijeme prakticira jogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Ovo nije jedini video koji je objavila Dua Lipa u kojem pokazuje odmjerene poze joge. Prije nekog vremena postavila je serijal videosnimki i fotografija koji pokazuju njezinu snagu i vještine, a čak je napravila i pozu vrane, koja uključuje balansiranje na rukama s potkoljenicama oslonjenima na nadlaktice i podignutim stopalima u zrak. Nakon što je ušla u tu pozu, Lipa uspijeva spustiti glavu na tlo iz tog položaja i bez napora podiže obje noge kako bi prošla kroz pozu stoja na glavi. Više: Što je kundalini joga i kako ona utječe na naše tijelo i um?

Ovu pozu, zvanu Silamba Sisarsana, radi čak svaki dan! Kako kaže, ta inverzija tijela daje joj novu perspektivu. “Preokretanje tijela isto učini i mome umu. Ta poza mi daje doslovnu i metaforičku različitu perspektivu života, dok radim na svojoj snazi, ravnoteži i fokusu.” S obzirom na to da je riječ o pozi koja, osim snage, traži i puno fokusa, kad svu svoju koncentraciju morate usmjeriti na to da vam jezgra bude čvrsta i dah ravnomjeran, prisiljeni ste svoju pažnju usmjeriti prema unutra, a ne na vanjske stvari. Što pozu čini, zapravo, idealnom za micanje stresora s dnevne liste. Više: Brze joga asane za prezaposlene osobe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Odmah smo i mi poželjeli moći to, ali nažalost, ne ide preko noći. Dua Lipa često govori kako se okreće praksi joge kao načinu za ublažavanje stresa prije i nakon koncerata. “Posebno sam zahvalna svojoj instruktorici joge koja mi je promijenila život, Annie Landa, koja mi je pomogla da ostanem jaka, prizemljena i usredotočena.”

 

Foto: Ethan Miller/Getty Images