Nekoliko zgodnih događanja kojima možete ispuniti ovaj vikend

by | 26 siječnja, 2024
događanja zagreb vikend

Kako se bliži vikend, vjerujemo da ste već naveliko u razmišljanjima gdje ga provesti i na koja događanja otići ovih posljednjih dana u mjesecu siječnju!

Popis događanja za nadolazeći period je dugačak, a mi smo ipak od svega izdvojili nekoliko njih koje bismo voljeli posjetiti. Od malog sajma do škole plesa, valja ne zaboraviti da je upravo danas na redu i Noć muzeja – jedinstvena prilika kad besplatno (ili uz minimalnu naknadu za ulaznicu) možete posjetiti omiljene muzeje.

Ako ipak niste u mogućnosti otići na barem nešto od naših prijedloga, razmislite o zimskom izletu da iskoristite još malo hladnih dana koji su nam ostali ili pak isplanirajte posjet najljepšim Plitvičkim jezerima uz super povoljnu cijenu ulaznica. Ili ste možda više tip za klizanje i sanjkanje? Jer i za to imamo prijedloge!

Vikend-događanja u Zagrebu

MINIMAL(L) – mali nedjeljni art sajam

Svake nedjelje od 10:00 možete doći na art sajam gdje neki od lokalnih umjetnika/ca osobno predstavlja svoje zanatske i umjetničke radove manjih formata, pristupačnih cijena, nadohvat ruke.

Vrijeme: nedjelja, 28. siječnja u 10:00

Mjesto: Muzej prekinutih veza

Pročitajte: Nacionalni park Krka slavi rođendan i nudi besplatan ulaz! 

događanja zagreb vikend

Outlet rasprodaja ploča i CD-a

U suradnji s Muzejem Novog vala, Woodstock shop poziva na rasprodaju gramofonskih ploča i CD-a 26. i 27. 1. 2023.

U petak od 12:00 do 20:00, a u subotu od 12:00 do 18:00 u prostoru Muzeja Novog vala Vlaška 67, Zagreb.

Ponudit će nekoliko tisuća gramofonskih ploča i CD-a od 1 EUR do 5 EUR te specijalne popuste na zapakirane ploče.

Radionica ženske tango tehnike by Asja&Kristina

Ako želite pojačati vaše izražavanje na ženstven i elegantan način, ne propustite ovu odličnu radionicu! Tijekom dva sata radit će se na tehnici i figurama, a na kraju će se sve spojiti u jednu ženstvenu koreografiju.

Vrijeme: subota, 27. 1. 2024. od 17:00 do 19:00

Mjesto: Donje Svetice 40, Zagreb

Cijena: 20 eura

Instruktorice: Kristina McFadden i Asja Zaninović Horbec

događanja zagreb vikend

Noć muzeja u Muzeju suvremene umjetnosti

Ovogodišnja Noć muzeja na temu “Muzeji i nova publika” održava se 26. siječnja 2024. U Noći muzeja radno vrijeme MSU je od 18:00 do 01:00.

Radno vrijeme Zbirke Richter je od 18:00 do 00:00. U zgradi MSU-a održavaju se programi Hrvatskog školskog muzeja, čija je zgrada zatvorena zbog obnove, i projekcije filmova u sklopu Festivala tolerancije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by msu zagreb (@msuzagreb)

Noć muzeja u Muzeju čokolade Zagreb

Muzej čokolade Zagreb i ove godine sudjeluje u Noći muzeja. Svim posjetiteljima je osiguran popust na cijenu ulaznica za odrasle osobe pa je cijena ulaznice jednaka onoj za maloljetne osobe – 6,50 EUR.

Posljednji ulazak u stalni postav je u 23:00. Popust se odnosi samo na ulaznice kupljene 26. 1. 2024., a ulaznice se moraju odmah iskoristiti.

17. dan Mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice

Pridružite se javnozdravstvenoj akciji kojom će se obilježiti Dan mimoza u subotu, 27. siječnja 2024., od 10:00 do 14:00 na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu i drugim brojnim gradovima u Hrvatskoj.

Cilj Dana mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice je osvijestiti žene da brinu o intimnom zdravlju i potaknuti ih na redovite ginekološke preglede.

U suradnji Grada Zagreba i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, preko aplikacije Terminko.hr, mladi do 25. godine mogu rezervirati svoj termin za cijepljenje protiv HPV-a.

Pročitajte: Tri zanimljive radionice u narednom razdoblju koje ne propuštamo 

Foto: Instagram, Facebook, Kar-Tr iStock/Getty Images Plus via Getty Images