I službeno je otvorena sezona skijanja na Sljemenu!

by | 23 siječnja, 2024
skijanje sljeme

Sve ljubitelje skijanja koji na ovu zimsku aktivnost ne idu preko granice razveselit će vijest da je od 23. siječnja i službeno otvorena sezona skijanja na Sljemenu!

Na Facebook i Instagram stranici objavljeno je službeno priopćenje kako 23. siječnja kreće sezona skijanja koja će omogućiti građanima besplatno uživanje u ovoj radosti sve do kraja sezone.

Važno je znati da zbog trajne štete na sjedežnici nastale u srpanjskom nevremenu Crveni spust neće biti u funkciji pa će se skijaška sezona odvijati samo na Zelenom i Bijelom spustu.

Te staze bit će otvorene za građanstvo svaki dan od 09:00 do 16:00.

Osim toga, Grad Zagreb sve je posjetitelje pozvao da koriste javni prijevoz za dolazak i povratak sa Sljemena: tramvaj, žičaru i autobus. Red vožnje građani mogu provjeriti na zet.hr. Također, mole se posjetitelji da za dolazak na Sljeme ne koriste osobne automobile kako bi se izbjegle gužve.

Ako razmišljate o sjemenskoj žičari, ona po novome vozi radnim danom od 8 do 17 sati, a vikendom od 8 do 18 sati.

Grad je trenutačno u postupku pripreme za izgradnju nove, moderne sjedežnice koja će biti četverosjed za razliku od stare sjedežnice trosjeda pa se nadamo da će sve to proraditi do sljedeće zimske sezone.

Pročitajte: Kamo na sanjkanje? Izbor top mjesta za omiljenu zimsku aktivnost

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sljeme (@skisljeme)

Foto: Instagram, Pexels