Kamo na sanjkanje? Izbor top mjesta za omiljenu zimsku aktivnost

by | 9 siječnja, 2024
sanjkanje hrvatska

Zimska čarolija konačno je stigla i donijela radost i uzbuđenje kako malima tako i velikima, a idućih dana i tjedana vjerujemo da nas čeka i još više snijega!

Hladnoća koja nas je obgrlila posljednjih dana ostavila je bijeli pečat na mnogim dijelovima Hrvatske. Gorski kotar, sa svojom posebnom čarolijom tijekom svih godišnjih doba, sada je prekriven snijegom te samim time stvara bajkovitu zimsku idilu. Upravo je zima pravo vrijeme za istraživanje čarolija prirode, a kako biste maksimalno iskoristili snijeg, važno je pripremiti se s odgovarajućom opremom i krenuti van.

Sanjkanje je jedna od najuzbudljivijih aktivnosti koja posebno veseli najmlađe. No istina je da svi, bez obzira na dob, mogu uživati u čarima sanjkanja. Osvježavajući zrak, prekrasna priroda, obitelj, prijatelji i smijeh  – postoji li bolji način provođenja aktivnog vikenda?

Dok su se skijaši već spremno uputili prema svojim omiljenim skijalištima, broj ljubitelja sanjkanja u Hrvatskoj je porastao, a u prilog tome ide i sve veći broj sanjkališta diljem zemlje koje možete posjetiti.

Sanjkanje je aktivnost koja budi posebno uzbuđenje kod djece, ali isto tako može pružiti radost svima, bez obzira na godine. Upravo je sada pravo vrijeme da isplanirate izlete i posjet svojim omiljenim destinacijama.

Proučite mjesta i adrese kamo se uputiti!

Kamo na sanjkanje ove zime?

Gorski park Kupjak

Sanjkalište s pokretnom trakom središte je zimskih aktivnosti na Kupjaku za cijelu obitelj. U sklopu sanjkališta nalazi se kućica s finom hranom i toplom okrepom te lounge zona za odmor i opuštanje na svježem goranskom zraku.

Delnice

Čelimbaša

Platak, Rijeka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nighe19 (@nighe19)

Vrbovsko, Planinarski dom Kamačnik

U naselju Vujnovići smještenom u blizini centra Grada Vrbovskog uređeno je sanjkalište i skijalište opremljeno mini skijaškom vučnicom (200 m).

Općina Lovinac, brdo Cvituša

Pročitajte:  I službeno potvrđeno: ova aktivnost najlošija je za zdravlje 

Foto: Pexels, Instagram