Divan muž a loš seks?

by | 28 ožujka, 2013

Čestitamo! Vi ste među rijetkima koji se mogu pohvaliti sretnim brakom. Vi i vaš muž ste najbolji prijatelji i divni roditelji. Uživate provodeći vrijeme s vašim mužem – osim u seksu, koji je najslabiji segment vašeg braka. Naravno da je brak puno više od seksa, ali ne možete ovo važno pitanje gurnuti pod tepih.

Glupo bi bilo razoriti brak zbog seksa i zato je rješenje jednostavno – popravite seks. Može li se loš seks poboljšati? Odgovor je da, a evo i kako.

Budite iskreni

Ako je vaš seksualni život uvijek bio loš, postoji mogućnost da niste bili iskreni sa svojim partnerom o stupnju svog nezadovoljstva. Nitko ne želi poljuljati njegovo samopouzdanje time što će mu reći da je loš ljubavnik. Ipak, došlo je vrijeme da budete izravni, jer će ga svako okolišanje još više povrijediti od istine.

Započnite temu s rečenicom poput: “Gle, oboje znamo da seks nije najjača strana naše veze, ali mislim da nisi svjestan kolika je to frustracija i problem za mene. Zato moramo zajedno smisliti kako da ga popravimo”. Bez sumnje, i ovo će povrijediti njegove osjećaje, ali nudi vjeru da ima lijeka i da ćete to riješiti kao tim. Izvan spavaće sobe, potrudite se pokazati mu koliko ste bliski i koliko ga volite.

Budite iskreni i recite što vam smeta

Ako ne doživljavate orgazam prilikom odnosa, recite mu. Ako morate glumiti orgazam, koliko god vam bilo neugodno, budite iskreni. Ako vam ne odgovara način na koji vas ljubi, morate mu to reći, ali budite pažljivi. Ne možete popraviti stvari ako iskreno ne razgovarate o svemu (čak i o detaljima)!

Precizno opišite što vam odgovara

Kritika je jedino konstruktivna ako ponudite drugu mogućnost. To znači da ne kažete samo svom mužu kako je loš ljubavnik, već da verbalizirate i pokažete mu kako točno želite da vas ljubi, dodiruje i mazi. I nemojte mu davati instrukcije kao da ste nastavnica u šestom razredu. Budite zavodljivi i eksplicitno mu dočarajte svoje želje.

Podržite ga

Jako je važno da izrazite zadovoljstvo kada vas partner uzbudi. On se vjerojatno bori s vlastitim nesigurnostima oko toga je li sposoban zadovoljiti vas seksualno, tako da ga vaš ravnodušan stav lako može demoralizirati. Izvan sobe trudite se izraziti osjećaj divljenja i intimnosti. Podsjetite ga na to koliko je vaša veza jaka i koliko je on divan muž. Dajte mu malo poticaja!

Budite otvoreni za profesionalnu pomoć

Ukoliko ni kroz 60 dana ne možete poboljšati svoj seksualni život, razmislite o tome da potražite profesionalnu pomoć. Pronađite stručnjaka, možda je vašem mužu razina testosterona niska, a to vrlo lako može biti uzrok tome što nije zainteresiran za seks.

Izvor: superžena.rs