OK, čuli ste za waffles, a za chaffles? Ovaj recept hit je na društvenim mrežama

Naučite kako napraviti savršene vafle od sira s vrlo malo ugljikohidrata

by | 13 prosinca, 2021
Recept za chaffle

Naučite kako napraviti savršene vafle (odnosno vafle od sira) sa samo 1 g neto ugljikohidrata te sa samo dva sastojka za manje od 10 minuta!

Chaffles su sada u trendu jer su jednostavan način za smanjenje unosa ugljikohidrata, ili ako ste potpuno ovisni o siru. Također su odlične za korištenje kao lepinja za sendviče s hamburgerima ili kruh za gotovo svaki sendvič.

Riječ “chaffles” odnosi se na “cheese waffles”, odnosno vafle napravljene samo od sira i jaja. Standardni chaffles ne sadrže brašno, prašak za pecivo niti bilo koje druge sastojke. Mješavina jaja i sira čini savršene pahuljaste vafle koji imaju blago hrskavu i, naravno, sirastu površinu.

Ovaj recept je za četiri male vafle od sira ili dvije obične standardne belgijske vafle. Ako imate pekač za vafle, vjerojatnije je riječ o belgijskoj verziji.

Sastojci:

2 jaja

200 g mozzarelle (može i veganske)

Priprema:

Umutite jaja i dodajte natrganu mozzarellu. Zagrijte pekač za vafle, dodajte smjesu i pecite 2-3 minute. Ove vafle možete koristiti kao kruščić ili isprobati kao pizzu – samo dodajte u smjesu žlicu umaka za pizzu i malo češnjaka u prahu.

 

Dobar tek!

 

Foto: iStock/Getty Images Plus