Kako je hrvatska stručnjakinja za njegu kože zaludjela ekipu filma “Barbie” čajem od sikavice

Istražili smo u kakvoj su vezi čičak, specijalistica za zdravlje kože Jasmina Vico i sjajna koža Margot Robbie

by | 17 kolovoza, 2023
margot robbie

Čaj od sikavice (eng. milk thistle tea) postao je omiljeno piće ne samo Margot Robbie nego i cijele ekipe filma Barbie, i to zahvaljujući hrvatskoj stručnjakinji za zdravlje kože Jasmini Vico, vlasnici hit salona za njegu kože u Londonu.

Naime, na snimanju filma Barbie: The Movie bila je angažirana i specijalistica za njegu kože, Hrvatica Jasmina Vico, koja je osim različitih estetskih tretmana preporučila i konzumaciju čaja od sikavice. Ovaj čaj, uveden kako bi pomogao vezi između zdravlja jetre i zdravlja kože, ubrzo je postao omiljeni napitak cijele ekipe na snimanju filma Barbie.

U intervjuu za časopis Vogue, stručnjakinja za kožu Jasmina Vico objasnila je da je na glumcima primjenjivala laserske tretmane, limfnu drenažu, terapiju masaže i LED terapiju. Svemu ovome dodala je praksu meditacije, disanja i rezonancije. Njezin je stav da postoji veza između estetskog i fizičkog zdravlja, zbog čega je glumcima preporučila i probiotičku hranu, antiinflamatorne suplemente te napitke za poboljšanje zdravlja crijeva.

margot robbie

Što je čaj od sikavice?

Vico je renomirana dermatologinja u industriji i, osim toga što je bila zadužena za njegu kože Barbie glumačke ekipe, godinama surađuje i s drugim poznatim osobama.

“Moj je stav da ljepota doista dolazi iznutra i dio moje metodologije je da obrazujem svoje klijente o njihovoj koži. To je suradnja između klijenta i mene, i volim voditi stalan dijalog s njima“, objašnjava Vico.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jasmina Vico (@jasminavicoskin)

Jasmina je istaknula da je tijekom svoje suradnje s glumcima u filmu Grete Gerwig vodila računa o tome da Barbie lutka mora imati kožu koja djeluje savršeno i blistavo, pa joj je cilj bio “napraviti onu aureolu svjetlosti kakva se često vidi na fotografijama iz 40-ih godina prošlog stoljeća“. Da bi to postigla, smatrala je da se mora fokusirati na jetru glumaca i “smiriti im živčani sustav”. Ovo je ujedno i “VicoSkin pristup”, Jasminina metodologija koja se bazira na zdravlju crijeva za blistavu kožu.

Stručnjakinja za njegu kože surađivala je s Ivanom Primorac, glavnom make-up umjetnicom filma, i obje su kreirale protokol njege i dobrog zdravlja za svaku od Barbika i Kenova. Da bi vidjela rezultate, radila je periodične preglede i primjenjivala komplementarne tretmane. Ovaj plan je uključivao personalizirane rutine za svakog glumca.

Čaj od sikavice inače je popularan na teritoriju Hrvatske, a neki mediji navode kako je Jasmini majka iz Hrvatske ovaj čaj slala u Ujedinjeno Kraljevstvo. Jasmina objašnjava da ovaj čaj doprinosi čišćenju jetre jer stimulira proizvodnju glutationa, supstancije za detoksikaciju stanica. “Jedan od najvažnijih sastojaka u njemu je silimarin, koji se sada široko koristi u formulama za njegu kože“, kaže specijalistica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BARBIE (@barbiethemovie)

Kako se priprema čaj od sikavice?

Da biste ga pripremili, potrebno je preliti čaj od sikavice i ostaviti da odstoji 20 minuta da bi se izvukla karakteristična gorčina. Jasmina Vico objašnjava da jetra voli sve gorko, jer joj pomaže da se sama očisti. Usprkos tom posebnom okusu, piće je postalo omiljeno cijeloj ekipi.

Koji još čajevi i napitci doprinose blistavom tenu, pisali smo ovdje.

Foto: Foto: Hanna Lassen/Stringer, Tristan Fewings/Stringer via Getty Images Entertainment, Instagram