Bundeva utječe na dobro raspoloženje

by | 12 veljače, 2015

Ne dozvolite da tmurno i sivo vrijeme vani utječe na vaše raspoloženje. Bundeva će vam pomoći da osmijeh na licu zadržite cijeli dan.

bundeva-stevepb-1

Bogata nutritivnim vrijednostima bundeva će vam omogućiti ne samo dobar rad crijeva nego i dobro raspoloženje. Bundeva sadrži aminokiselinu koja potiče izlučivanje serotonina u organizam. A za one koji ne znaju serotonin je hormon koji stvara vedro, veselo i dobro raspoloženje te potiče sreću.

Bundevu možete jesti pečenu, kuhanu ili kao dodatak nekom jelu. Najjednostavniji način da svakodnevno jedete bundevu je taj da je ispečete u pećnici. Kupite na tržnici veći komad bundeve, narežite je na komade, toliko velike da vam jedan komad bude jedna porcija. Ispečeni komadi mogu stajati nekoliko dana, a da ne gube svoja svojstva.

Tako pečenu bundevu možete pojesti ujutro, prije ili umjesto doručka. Vrlo je hranjiva pa će vam pomoći da imate osjećaj sitosti,a s druge strane, jamačno će utjecati na vaše dobro raspoloženje.

Sada znate, kad poželite popiti tabletu koja će vam popraviti raspoloženje, nemojte to napraviti nego pojedite komad bundeve.

Ljudi koji su često padali u depresije i kod kojih je bila potvrđena anksioznost tvrde da im je bundeva umnogome pomogla da riješe svoje psihičke probleme.

Sjeme bundeve je također blagotvorno jer sadrži vrijedne hranjive sastojke. Budite pažljivi kad čistite sjeme bundeve da ne uklonite sivo-zelenkastu opnu jer je ona bogata ljekovitim sastojcima.

Izvor: Life Content