Boje ruža koje usne čine punijima

Preskočite filere!

by | 17 lipnja, 2023
pune usne

Pune usne su make-up look koji većina nas želi postići, ali nam često to ne polazi za rukom. Ipak, pogreška je ponekad samo u pogrešnoj nijansi ruža. Stoga smo istražili boje ruža koje usne čine punijima.

Boje ruža koje usne čine punijima

Nismo sigurni do čega je točno, no čini se da su pune usne standard ljepote kojem mnogi, svjesno ili nesvjesno, teže. Pretpostavljamo da ova težnja ima veze s teorijom asimetričnog lica koje je nama ljudima obično privlačno (plus trendovi ljepote koji posljednjih godina apsolutno dominiraju). No kako god bilo, važno je znati da fileri nisu jedina metoda kojom ćete postići pune usne u slučaju da vas genetika njima nije počastila. Ako baš jako želite naglasiti i zaokružiti svoje usnice, postoje tehnike šminkanja koje u tome pomažu, a određene nijanse ruža također su dobar izbor želite li svoje usnice učiniti punijima.

Prilikom izbora ruža, dajte prednost sjajnim i satenskim teksturama s bisernim odsjajem. Ove teksture reflektiraju svjetlost s površine usana, vizualno ih povećavajući, dok mat ruževi smanjuju volumen. Zbog toga je preporučljivo mat ruževe miješati s balzamom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Kako pravilno odabrati nijansu ruža?

Postoji nekoliko metoda koje vam mogu pomoći jednostavno odabrati nijansu ruža.

Fokusirajte se na ton vaše kože

Pogledajte unutrašnju stranu svoje ruke i obratite pažnju na vene. Ako su zelenkaste, onda imate topao podton, a ako su plave, onda imate hladan podton.

Lagano savijte usnu i pogledajte boju kože iznutra

Odaberite boju što je moguće bližu ovoj nijansi.

Obratite pažnju na boju očiju

Za one koje imaju smeđe oči, najbolje je da izaberu nijanse karamele, bordo, crvene, tamne trešnje, patlidžana ili kupine. Oni sa zelenim očima trebale bi birati nijanse poput roza, breskve ili boje zrelih trešanja, dok se ljudima s plavim očima preporučuju grimizne, žarkocrvene ili općenito bilo koje roza nijanse.

Ton kože također vam govori o idealnoj nijansi

Ako imate jako svijetlu kožu, onda će vam odgovarati nježno ružičaste nijanse i sjajne teksture. Ako odaberete previše lagan mat ruž, postoji rizik od dodavanja bljedila vašem licu.

Boje ruža koje usne čine punijima

Bež nijansa ruža

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SUQQU UK & FRANCE (@suqqu_europe)

Usne u bež nijansi vizualno povećavaju volumen usana. Srećom, bež boja ima mnogo različitih nijansi, pa ćete lako pronaći idealnu za sebe. Ona ne bi smjela biti svjetlija od kože lica, a trebala bi biti za nijansu ili dvije tamnija od vaše prirodne boje usana. Zbog toga žene s tamnijim tenom trebaju birati nijanse kave u toplim bojama, a one sa svijetlim tenom bež-roza nijanse.

Pink ruž

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Postoji nekoliko univerzalnih ružičastih nijansi koje pristaju skoro svima. Ovo je prirodna nijansa usana koju ističete ružičastim ruževima. Novi trend u šminkanju usana je nedostatak jasnih linija, a da biste to postigli povucite liniju od centra prema rubovima. Osjenčajte usne olovkom i zatim vrhovima prstiju nanesite ruž na cijelu površinu. Po želji na sredini napravite blagi sjajni akcent – ovo će usne vizualno povećati.

Boja breskve

Ova boja će odgovarati svima s toplim podtonom. Većina nude make-up lookova koristi boje breskve, a ova nijansa sjenila za oči čini ton kože mekšim.

Čokoladne nijanse ruža

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eda Marcus | TV Host (@eda_marcus)

Ova nijansa ne odgovara svakome, pa tako osobe s hladnim podtonom kože trebaju birati ruževe s kremastim notama kave koje idu na sivo. Oni sa srednjim podtonom mogu birati tonove mliječne čokolade.

Koraljne nijanse ruža

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Još jedna boja koja daje licu svježinu i mladost je boja koralja. Prilikom nanošenja ove nijanse ne bi trebalo biti kontura, a sjenčanje duž ruba usana pomoći će u stvaranju iluzije volumena i zaokružiti njihov oblik.

Ljubičaste nijanse ruževa

Ljubičasta je idealna boja za one s hladnim podtonom kože ili plavuše sa sivim ili plavim očima. Međutim, jako je važno da usne budu hidrirane. Nanesite balzam za usne prije nego što počnete s cjelokupnim šminkanjem i dok dođete do usana, one će upiti balzam.

Tehnika šminkanja za punije usne

Najlakša tehnike šminkanja koja rezultira punijim usnama jest dodati kap sjajila u centar. Svjetlost se odbija od površine, fokusirajući se direktno na sredinu usana, odvlačeći pažnju s kutova. Ovu tehniku možete isprobati s prozirnim sjajem za usne koji ide uz sve ruževe. Važno je zapamtiti nekoliko osnovnih pravila za nanošenje make-upa s efektom punih usana:

  • Ruž ne smije viriti izvan konture usana za više od 1-1,5 mm jer će to rezultirati neurednim izgledom.
  • U tehnici gradijenta ne bi trebalo biti jasnih linija. Usne bi trebale biti osjenčane da biste postigli efekt punih usana.
  • Ne možete pretjerati sa sjajilom za usne. Slobodno ga nanesite u velikoj količini.

Da zaključimo, u make-up misiji postizanja punijih usana, prvo istražite kakav je podton vaše kože, a onda odaberite odgovarajuću nijansu ruža za usne.

Ako vas pak zanimaju anti-age nijanse ruža za usne, provjerite ih ovdje.

Naslovna fotografija: @patrickta/Instagram

Foto: Instagram, Pinterest