Kako imati prirodno punije usne i bez estetskog tretmana?

Jer osmijeh se prvi primijeti

by | 23 siječnja, 2023
Najbolja sjajila za volumen usana

Dovoljno je samo baciti pogled na Instagram ili TikTok da shvatite očito: pune usne s istaknutim Kupidovim lukom sve su popularnije. Kao odraz ovog trenda, injekcije hijaluronske kiseline sve se više prakticiraju u ordinacijama estetske medicine.

Za sve one koji se ne žele podvrgnuti estetskom zahvatu postoje i druga rješenja, manje trajna i dovoljno malena da stanu u svaku torbicu. Riječ je o sjajilima i balzamima koji, nanošeni iz dana u dan, prirodno povećavaju volumen usana.

U čemu je tajna sjajila za povećanje usana?

Pitate se kako ova sjajila i ruževi djeluju? Većina novih formula za veći volumen bazira se na nekom od sljedećih sastojaka:

Hijaluronska kiselina: Ova omekšavajuća molekula djeluje tako da privlači vlagu u kožu. Zapravo, hijaluronska kiselina može zadržati otprilike 1000 puta veću količinu vode od svoje težine.

Peptidi: Ovaj sastojak pomaže potaknuti proizvodnju kolagena što, s vremenom, poboljšava cjelokupni izgled usana.

Glicerin: Još jedan humektant koji također pomaže učiniti usne mekima i podatnima.

Biljna ulja i maslaci: Ulje avokada, ulje jojobe i shea maslac neki su od primjera njegujućih sastojaka koji usnama vraćaju vlagu i punoću.

Ako su vaše usne osjetljive, sklone dehidraciji ili pucanju, izbjegavajte sastojke koji ih mogu iritirati, poput mentola ili kapsaicina.

Najbolja sjajila za volumen usana

Koliko dobro djeluju?

Da, sjajila za usne djeluju definitivno. Njihov efekt volumena je vidljiv, i to ne samo vama, ali opet se ne mogu uspoređivati s rezultatima filera. Ovi su mali pomagači izvrsna i prirodna opcija za brzo i jednostavno povećanje samopouzdanja, no važno je imati realna očekivanja i shvatiti da će rezultati biti suptilni.

Top 5 najboljih sjajila za volumen usana

Bilo da želite transparentno sjajilo ili ono koje će vašim usnama dati suptilnu, prirodnu nijansu ružičaste, pronašli smo pet ponajboljih sjajila koja će vašim usnama vratiti mekoću i vlagu, izgladiti sitne borice i vizualno ih povećati. Pripremite se biti iznenađene!

Pročitajte: Svaki dan ga nanosite, a isušuje vaše usnice: Što biste trebali izbjegavati u balzamu za usne

Foto: iStock/Getty Images Plus, PR