“Bijelo zlato” sve je poželjnija boja kose za ljeto 2022.

Nova verzija platinasto plave

by | 20 lipnja, 2022
Kim Kardashian

Nakon trenda dubokih smeđih tonova populariziranih pod epitetom raskošna smeđa, odnosno, expensive brunette, pojavila se nova, i jednako luksuzna nijansa koja slovi za najpoželjniju ljetnu boju kose. Riječ je o nijansi “bijelog zlata“.

Od Gigi Hadid i Kim Kardashian do Emme Chamberlain, slavne osobe zamijenile su svoje brončane i smeđe nijanse za ovu svijetloplavu, gotovo bijelu kosu. “Karakterizira ju neutralna krem nijansa koja nije previše ni srebrna ni previše zlatna“, izjavio je za časopis Glamour Tom Smith, slavni kolorist i kreativni direktor Evo Haira.

Ova je boja negdje između platinaste nijanse koja je dominirala 2016. i zlatne “vintage” plavuše od prošlog ljeta. “Ovu nijansu najbolje je opisati kao bijelo zlato; nije hladna kao srebrna ili pepeljasta nijansa, a svakako nije ni dovoljno topla da bi bila zlatna”, pojašnjava Smith.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JO BAKER (@missjobaker)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @kimkardashian

Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No, nažalost, to ne znači nužno da se lako postiže ili održava. “Ova verzija platinasto plave je zahtjevna za održavanje i nije jeftina za postizanje pa je logično da i se ova boja kose okarakterizira kao luksuzna”, kaže Smith, koji preporučuje da bojenje kose u ovu nijansu povjeravate samo iskusnom profesionalcu – pogotovo ako počinjete s tamnijom podlogom.

Pročitajte: Mliječno plava je sve popularnija boja kose i kao stvorena je za ljeto

Foto: Instagram