Boja ruža za usne koja pristaje svima – barem tako tvrdi AI

Nisu bitne ni godine, ni boja kose

by | 6 srpnja, 2023
ruž za usne

Nije bitno koliko godina ili koju boju kose imate: odgovarat će vam jer to je savršen ruž za usne. Barem tako tvrdi najnovije tehnološko čudo – Chat GPT.

U svijetu ljepote teško je davati kategorične izjave. Govoriti o frizuri koja najbolje pristaje ženama starijima od 50 godina ili šiškama koje najbolje pristaju ženama s kovrčavom kosom nije baš jednostavno jer uvijek postoji subjektivni faktor u očima promatrača, kao i niz karakteristika na temelju kojih se razlikujemo. Nismo svi “rađeni iz istog kalupa” i svatko od nas je jedinstven.

Zato, kada dajemo ovakve savjete, uvijek se provlači jedno maleno “ali”, malo odricanje od odgovornosti u kojem podsjećamo da ne postoji čarobna formula koja će odgovarati svima. Ovaj put tražili smo odgovor na jedno od onih vječnih pitanja: “Koja boja ruža za usne pristaje svima?”, i to od koga drugoga – negoli od Chat GPT-a.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Boja ruža za usne koja pristaje svima

“Kad bih morao izabrati samo jednu boju ruža koja bi dobro stajala na svim ženama, rekao bih da je to nježno ružičasta ili nude pink nijansa”, tvrdi umjetna inteligencija.

Izjava je to s kojom se slažemo s obzirom na lakoću integracije ružičaste na gotovo svaki tip lica bez obzira na ton kože i kosu. Evo kako Chat GPT opravdava svoj odgovor:

“To je raznovrsna nijansa koja može dopuniti različite tonove kože i prikladna je i za formalne i za neformalne prilike. Osim toga, prirodne ružičaste nijanse imaju tendenciju isticati prirodnu ljepotu usana, a da ne budu previše blistave.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ester Carpes (@estercarpes)

Je li ružičasta uistinu boja ruža koja pristaje svima?

Ako se obratimo stručnjacima i tražimo ih da potkrijepe ili odbace ovu tvrdnju, uglavnom nailazimo na slaganje.

Nude boje ruževa vrlo su laskave jer osiguravaju prirodan izgled i uvijek su dobra opcija”, objasnila je Ester Carpes, profesionalna vizažistica iz Španjolske.

Zanima li vas pak koje boje ruže “pomlađuju”, dvije anti-age nijanse možete provjeriti ovdje.

Foto: lucky_spark/iStock/Getty Images Plus

Tagovi: