Najnoviji hit stil bob frizure inspiriran je zvonolikim trapericama

Suvremena frizura inspirirana modom 70-ih

by | 17 lipnja, 2024
bell-bottom bob

Tražite ljetnu frizuru koju ćete lako stilizirati ili novi stil za svoju postojeću bob frizuru? Rezervirajte termin u salonu jer stigao je bob u obliku zvona čija popularnost ne jenjava.

Inačice bob frizura ne prestaju nas oduševljavati. Najnoviji hit je takozvani bell-bottom bob, odnosno bob u obliku zvona koji ne silazi s naslovnica beauty vijesti i Instagram feedova. Čini nam se da svi “furaju” ovu zanimljivu i elegantnu frizuru koja kombinira elemente klasičnog boba i retro hlača na zvono. Evo što smo doznali o posljednjoj inačici bob frizure uz koji ćete u samo nekoliko minuta izgledati sofisticirano i spremno za izlazak.

Pročitajte: Nova, ljetna nijansa plave boje kose idealna je za sve plavuše

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Shin (@dianashin)

Što je zvonasti bob

Bob zvonastog oblika inspiriran je modnim razdobljima 1960-ih i 1970-ih, koja su bila poznata po svojim eksperimentalnim i odvažnim stilovima. Frizura proizlazi iz modnih trendova tih desetljeća kad su hlače na zvono bile vrlo popularne, simbolizirajući slobodu i nekonformizam.

Ovu retro frizuru u suvremenom ruhu odlikuje elegantna, ravno odrezana kosa do brade – tipična za klasični bob – ali s vrhovima izvijenima na van, zbog čega podsjeća na oblik zvonastih hlača koje su bile hit 70-ih godina. Vrhovi kose se oblikuju prema van kako bi kosa dobila na volumenu i kako bi se stvorio naglašeni “zvonolik” efekt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inanna (@inanna)

Kako stilizirati zvonasti bob

Kosa je za ovu frizuru obično ošišana ravno poprečno ili pod blagim kutom kako bi se zadržala struktura klasičnog boba do brade. Vrhovi kose zatim se oblikuju – pomoću okrugle četke i sušila za kosu ili figara – tako da su nježno izvijeni prema van. Lak za kosu ili pjena za oblikovanje mogu se koristiti kako bi vrhovi ostali postojani, kao i za dodatni volumen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hannaheinbinder

Kojim oblici lica pristaje zvonasti bob

Ova je chic retro frizura najprikladnija za osobe s ovalnim, srcolikim ili četvrtastim oblikom lica jer izvijeni vrhovi kose na van mogu pomoći uravnotežiti crte lica. Ako usto imate bujnu ili srednje bujnu kosu voluminoznih vrhova, idealan ste kandidat za bob u obliku zvona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Perry (@jennaperryhair)


Pročitajte: Najnoviju frizuru Jennifer Aniston stavljamo na svoju listu želja

Foto: Instagram @briidgetbrown