Nova, ljetna nijansa plave boje kose idealna je za sve plavuše

by | 12 lipnja, 2024
tehnika bojenja plave kose

Takozvani shadow blond moderan je i praktičan izbor za one koje žele zadržati ljepotu svojih plavih pramenova uz rjeđe odlaske u salon i prirodniji izgled.

Volite svoje plave uvojke, ali ne toliko i održavanje koje dolazi s njima? Trend boje kose shadow blonde nudi višedimenzionalno rješenje koje zahtijeva manje održavanje, a istovremeno je i chic i beskrajno laskav.

Što je shadow blond

Shadow blond boja kose izraz je koji se koristi za opisivanje specifične nijanse plave kose koja ima tamnije korijene koji se stapaju sa svjetlijim plavim tonovima. To stvara postupni prijelaz boje prirodnog izgleda, a često se postiže tehnikama kao što su balayage ili ombré. Tamniji korijeni daju dubinu i dimenziju u prekrasnom kontrastu sa svjetlijim vrhovima.

Pročitajte: Najbolji i najlošiji odabiri bob frizura za žene 50+

4 razloga zbog kojih ćete željeti isprobati shadow blond

1# Lako održavanje Tamniji korijen omogućuje prirodniji ponovni rast, smanjujući potrebu za čestim korekcijama.

2# Svestranost Dobro funkcionira s raznim nijansama plave boje, od pepeljasto plave do zlatno plave, što je čini prikladnom za različite tonove kože i osobne preferencije.

3# Dubina i dimenzija Kontrast između tamnijeg korijena i svjetlijih vrhova dodaje vizualnu zanimljivost i postiže da kosa djeluje punije i voluminoznije.

4# Prirodan izgled Tehnike bojenja oponašaju prirodan način na koji kosa posvijetli na suncu, nudeći osunčan i prirodan izgled.

Pročitajte: 6 stepenastih frizura za žene s dugom, gustom kosom

Foto: Instagram