Najbolji i najlošiji odabiri bob frizura za žene 50+

by | 5 lipnja, 2024

Bob može biti odlična promjena, ali samo ako odaberete onaj stil koji najviše laska vašim godinama.

Bob frizura može biti izvrstan izbor za žene starije od 50 godina jer nudi modernu, chic i sofisticiranu frizuru koja se može prilagoditi individualnim preferencijama i potrebama. Cijela je plejada bob frizura koje su ultrapopularne ove godine, ali to ne znači da je svaka pogodna i za žene srednjih godina.

Najbolji bob za ženu stariju od 50 je onaj koji naglašava njezine prirodne crte, nadopunjuje oblik njezina lica i pristaje njezinoj teksturi kose i životnom stilu. Savjetovanje s iskusnim frizerom koji može prilagoditi šišanje individualnim potrebama uvijek je dobra ideja. A u nastavku saznajte koje je varijante bob frizura dobro izbjeći i koje bi vam mogle znatno bolje pristajati.

Pročitajte: Frizerski savjeti za (pre)zaposlene uz koje ćete uvijek imati savršenu kosu (bez imalo truda)

Zašto je bob frizura dobar odabir za žene iznad 50.

Nekoliko je razloga zbog čega ćete željeti reći “da” bob frizuri i bez žaljenja odrezati svoju kosu. Bob frizure nude:

Svestranost

Bob frizure dolaze u različitim duljinama i stilovima, kao što su klasični, slojeviti, teksturirani i asimetrični, što omogućuje prilagođavanje različitim oblicima lica, teksturama kose i osobnim preferencijama.

Mladolik izgled

Dobro oblikovan bob može dati svjež i moderan izgled, koji može učiniti da žene izgledaju mlađe. Slojevi i tekstura mogu dodati volumen i kretanje, poboljšavajući cjelokupni izgled.

Lakoća održavanja

Bob frizure općenito se lakše održavaju u usporedbi s dužim frizurama. Potrebno je manje vremena za pranje, sušenje i oblikovanje, što može biti zgodno za užurbani stil života.

Uokvirivanje lica

Dobro ošišan bob može lijepo uokviriti lice, ističući njegove crte i stvarajući laskavu siluetu. Na primjer, šiške sa strane ili slojevi oko lica mogu omekšati crte lica i dodati mu eleganciju.

Volumen

Ženama s prorijeđenom kosom, slojeviti ili teksturirani bob može dodati volumen i postići da tanka kosa izgleda gušće.

Elegantna klasika

Bob nudi sofisticiran i profesionalan izgled koji je prikladan za različita okruženja, od radnog mjesta do društvenih događaja. Uspostavlja ravnotežu između klasike i trendova.

Najlošije bob frizure za žene 50+

Blunt bob

Ravno odrezani bob iste dužine može izgledati pregrubo i stroga, pogotovo ako ne pristaje uz oblik vašeg lica. Također može naglasiti prorijeđenu kosu.

Mikrobob

Iako moderan, prekratko ošišan bob, osobito iznad ušiju, može biti loš izbor jer naglašava vilicu i vrat na manje poželjan način. Također, nije ga uvijek lako održavati i stilizirati.

Pretjerano slojeviti bob

Dok slojevi mogu dodati volumen, previše slojeva ili vrlo kratki slojevi mogu učiniti da kosa izgleda isprekidano i neujednačeno. To je loš odabir za žene s tankom ili rijetkom kosom jer može postići da ona izgleda još tanja.

Bob pod ekstremnim kutom

Jako zakošeni bob, s drastičnom razlikom između prednje i stražnje duljine, može izgledati zastarjelo i teško ga je oblikovati. Također može učiniti da kosa odostraga izgleda ravno dok pretjerano naglašava prednji dio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @the_bob_haircut

Najbolje bob frizure za žene 50+

Klasični bob sa šiškama sa strane

Ovaj stil je bezvremenski i sofisticiran, daje mekoću licu sa šiškama spuštenim sa strane. Svestran je i može se oblikovati ravno ili s blagim valovima.

Slojeviti bob

Dodavanje slojeva bobu može stvoriti volumen i kretnju, što je posebno pogodno za tanku ili prorijeđenu kosu. Slojevi također mogu lijepo uokviriti lice i dodati mladenački štih.

Lob

Dugi bob, koji pada između brade i ramena, laska većini oblika lica i lako se održava. Nudi moderan izgled, a istovremeno je dovoljno dugačak za stiliziranje na različite načine.

Teksturirani bob

Teksturirani bob s neravnim vrhovima i suptilnim slojevima izgleda opušteno i lepršavo. Ova frizura dobro pristaje uz prirodno valovitu ili kovrčavu kosu i može postići da izgleda bujnije.


Pročitajte: 21 najljepša frizura za kosu srednje dužine

Foto: lielos, iStock/Getty Images Plus via Getty Images