Beauty tajne: Lidija Lešić o najdražim kozmetičkim proizvodima i posebnom triku za valovitu kosu

by | 26 rujna, 2020

Mlada manekenka i dizajnerica nakita My Choice jedna je od najpoznatijih influencerica istančanog stila, a nama je otkrila svoje beauty tajne!

Godinama ste se bavili manekenstvom. Koji su neki od najboljih trikova koje ste pritom naučili?
Dugi niz godina imala sam priliku gledati i učiti od ponajboljih svjetskih visažista. Jedna sam od onih koja je slaba na kozmetiku, kako preparativnu tako i dekorativnu. Jedan od trikova našeg ponajboljeg visažista prilikom stavljanja olovke za oči u oko – kako dolje tako i gore, samo nemojte zaboraviti disati… i radite to polako. Tada vam oko neće suziti. Također, ako želite da vam ruž traje duže, natapkajte puder i na usne, obavezno olovka za usta u istoj boji ruža – kojom iscrtam i popunim cijela usta – i tek na to ide ruž. Precizno i dugotrajno! Vjerujte mi!

Znam da volite kozmetiku, no na koje proizvode ste posebno slabi?
Na kremice za lice i ruževe. Ne znam ni broj ruževa koji posjedujem.

Što smatrate najvažnijim u vezi njege lica i što sve osobno koristite?
Tajna zdrave kože je u njezinom svakodnevnom redovitom čišćenju te u unosu dovoljne količine vode i vitamina. Osobno trenutačno koristim Babor čistač-piling koji moju kožu ostavi sjajnom i mekom te spremnom za kreme i serume!

Što uvijek imate u kozmetičkoj torbici?
Melem za usne, kremu za ruke, La Prairie iluminator/korektor i papirnate maramice.

Jeste li skloni eksperimentiranju s kozmetikom i koje proizvode potrošite uvijek do kraja?
Kad otkrijem brendove koji odgovaraju mojoj koži, vjerna sam im skroz do trenutka kad eventualno shvatim da mojoj koži treba nešto drugo. Trenutačno sam vjerna kozmetici Babor i La Prairie. Tu su i Dr. Jart i Dermalogica, koje također volim.

Na što smatrate da bi svaka žena trebala paziti vezano za izgled i njegu?
Svaka žena treba biti njegovana. Ne radi drugih nego radi sebe same – osjećat ćete se, a time i izgledati, sretno i zadovoljno. Lijepa koža, nokti te uredna i čista kosa prije svega!

Kakve parfeme volite?
Ljeti volim laganije, prozračne parfeme. Jako volim Le Labo „Santal 33“, koji trenutačno koristim. Za ljeto mi je Chloé isto savršen, dok zimi biram Tom Ford parfeme.

Pratite li make-up trendove i isprobavate li ih sami?
Ne pratim slijepo trendove. Ne šminkam se puno privatno, a i sama znam kako se najbolje osjećam i što mi odgovara.

Pročitala sam da imate poseban trik za valovitu kosu…
Trik za valovitu kosu je zapravo vrlo jednostavan. Sve što trebate jesu elastična tanka traka (ja koristim onu Nike za treniranje, tanku, nešto slično onoj traci koju naš Luka Modrić ima na utakmicama) te čista, osušena i počešljana kosa! Razdijelite kosu, stavite traku na nju i provlačite pramen po pramen dok vam cijela kosa nije omotana oko trake. Prespavajte i ujutro istu maknite. Počešljajte se i to je to. Ako vam kosa jako prima, tada je dovoljno svega 2-3 sata da biste dobili lijepe lagane valove.

Jednom ste otkrili da redovito perete kosu zbog masnog vlasišta. Jeste li otkrili šampone ili preparate koji pomažu?
Koristim Kérastase kupke za masno vlasište. Ono što treba izbjegavati jest prečesto pranje kose. Također, moj trik je taj da odmah na čistu, opranu kosu stavim na korijen malo šampona za suho pranje kose.

Razgovarala: Zrinka Bertović Skračić

Foto: