3 jednostavna trika za savršene kovrče bez zagrijavanja kose

by | 9 rujna, 2020

Bilo da imate dugu kosu ili bob, ležerne kovrče savršen su odabir za sve prigode. Možete ih nositi u večernjim izlascima, za vrijeme poslovnih sastanaka ili za šetnju gradom.

Još jedan plus ovakve frizure je što za nju ne trebate biti posebno talentirani kada je stiliziranje kose u pitanju te što nećete oštetiti kosu figarom niti peglom. U nastavku vam donosimo tri načina na koja možete napraviti predivne valove bez paljenja fena, pegle za kosu ili figara.

Savršene kovrče bez zagrijavanja kose

Romantični valovi

Ovakve valove najbolje bi bilo raditi prije spavanja. Opranu i lagano vlažnu kosu razdijelit ćete na dva dijela. S lijeve i desne strane od kose ćete napraviti pletenicu od uvijanja po dva uvojka, koja ćete uvezati u pužić. Na spavanje odlazite s dva pužića sa svake strane glave, a ujutro ćete se probuditi s predivnim valovima.

Kovrčanje pomoću gumica za kosu

Vrlo jednostavan način uvijanja kose je pravljenjem pužića duž cijele glave, koje ćete učvrstiti gumicama za kosu. Pužiće možete napraviti ujutro i ostaviti na glavi do navečer ili prespavati s njima.

Kovrče od pletenica

Za ove kovrče potrebno je napraviti dvije riblje kosti sa svake strane glave dok je kosa još mokra. Pletenice namazati pjenom za kosu, po mogućnosti onom za kovrče, te pustiti da se kosa skroz osuši. Raspustiti osušene pletenice i učvrstiti lakom za kosu.

https://www.youtube.com/watch?v=N6QE-hHPCPo&feature=emb_title

Foto: Tim Mossholder/Unsplash