Beauty tajne: Iva Chu o kozmetičkom tretmanu koji ne preskače i omiljenim preparatima

by | 29 siječnja, 2023
iva čuljak

Iva Čuljak kolumnistkinja je, žena genijalnog stila i kreativnog duha, koju na Instagramu poznajemo i pratimo kao Ivu Chu. Ova nas mlada dama godinama uveseljava svojim mislima, estetikom, ali i inspirira životnim stilom. Malo tko ne voli njezinu duhovitost, ali i emocije, koje se provlače svakom Ivinom ispisanom rečenicom.

Ovog smo puta poželjeli otkriti više o Ivinoj beauty rutini, stoga smo joj odaslali nekoliko pitanja na koja nam je odgovorila u svom prepoznatljivom stilu. Iako ne preferira kompliciranje kad je riječ o njezi lica i tijela, Iva ipak ima neke svoje “beauty zakone” od kojih ne odstupa, poput kozmetičkog tretmana koji joj je posebno drag ili pak koraka u jutarnjoj rutini njege lica koji su za nju obavezni.

U nastavku otkrije rutinu njege Ive Čuljak, vođenu idejom jednostavnosti, kao i njezine omiljene kozmetičke proizvode.

Kako izgleda Vaša rutina njege?

Ne izgleda spektakularno i ne traje dugo. Važno mi je da prije spavanja s lica kvalitetno skinem sve tragove od cijelog dana, a potom stavljam ili ne stavljam kremice. Nekad mi koža kaže da joj ne treba ništa, pa je poslušam i legnem samo s dobrim čišćenjem. Jutarnja njega je drukčija. Nakon obaveznog tuširanja, krema plus SPF idu bez iznimke, bez obzira na to što koža govori.

Obogaćujete li s hladnim periodom godine svoju njegu i na koji način?

Ne značajno. Eventualno “gelastije” teksture zamijenim nešto “masnijima”. Također, u džepove svakog kaputa dodam po jednu kremicu za ruke i neizostavni balzam za usne.

iva čuljak

Jesu li se s godinama i Vaši stavovi o njegovanju kože tijela i lica mijenjali i na koji način?

S godinama sam naučila kako je najvažnije da mi je u utrobi mirno. Kad je tamo mir, vidi se to i na tijelu i na licu.

Kakvi ste kad je riječ o anti-age tretmanima? Volite li ih i imate li svog favorita, ili ne razmišljate još o ovoj vrsti njege?

Vrlo sam otvorena i prijateljski nastrojena. Obožavam sve tretmane, bili oni anti-age ili ne. Volim to “moje” vrijeme kad ležim, a netko me mazi, u tišini i miru, bez telefona te ikakvih distrakcija. Nemam konkretnog favorita. Volim tretmane, i “analogne” i one koji se rade pomoću aparata. Svakako, najdraže mi je kad mi lice masira moja vrsna kozmetičarka Tisho.

Jeste li u svoju njegu kože uključili proizvode s naznakom “anti-age” i, ako jeste, imate li u ovoj domeni favorita?

Nisam još mada kažu da bih trebala. Gravitacija s godinama postaje sve nemilosrdnija.

Biste li se ikad podvrgnuli kakvom invazivnom tretmanu lica, kakav je Vaš stav o tome?

Također prijateljski i vrlo otvoren. Godinama već botox sretno živi u mojoj “mrgudnoj” bori međ’ obrvama. Da ga nisam uselila tamo prije nekoliko godina, imala bih sada dvije duboke brazde. Vrlo sam otvorena za prstohvat invazivnog upgradea, ali mi je najvažnije da se na mom licu vidi dostojanstveno starenje. Ako me razumijete… 🙂

Pročitajte: Sandra Bagarić o omiljenim tretmanima i kozmetičkim proizvodima na kojima ne štedi

iva čuljak

Zadaje li Vam neki dio tijela više “problema” od ostalih kad je riječ o njezi?

Nemam nikakvih problema s dijelovima svog tijela. Zahvalna sam im jer me dobro služe. Dobru kosu naslijedila sam od mame, a pritom je ne tretiram, pa je prirodna i zdrava. Na ten se nemam pravo žaliti, nokti dobri, unutrašnjost zdrava. Sve je kako treba. Ništa mi ne radi probleme.

Volite li i drogerijske proizvode, ili prednost dajete onim brendiranim, luksuznijim?

Sve su to moja “djeca”, sve ih jednako volim. Ne radim razliku. Na mojoj polici nalaze se i Balea, i La Mer, i Alverde, i Chanel.

Je li se s godinama mijenjao Vaš način šminkanja i na koji način?

Uvijek sam se šminkala minimalno i svaki put kad sam za posebnije prilike odlazila na izlet u “jači make-up”, nikad se nisam osjećala dobro tako. Šminkam se možda dva-tri puta tjedno, s ukupno pet proizvoda. Ostale dane provodim bez make-upa, ali s uvijek svježe napravljenim brow&lash lift tretmanom. Nedavno sam naučila da ruž može biti i rumenilo. Obožavam multifunkcionalnost jednog proizvoda.

Bez kojeg kozmetičkog proizvoda ne možete?

Da baš moram, znam da bih mogla bez svega. Ali ne moramo to i testirati.

Kozmetički favoriti Ive Čuljak:

 

Pročitajte: Jelena Lešić o make-up triku kojeg se drži već 15 godina

Foto: Privatne fotografije, PR