Beauty tajne: Sandra Bagarić o omiljenim tretmanima i kozmetičkim proizvodima na kojima ne štedi

by | 29 prosinca, 2022
sandra bagarić beauty intervju

Poznata hrvatska operna pjevačica i glumica Sandra Bagarić jedna je od onih dama koje plijene pažnju čim uđu u prostoriju. Njezin osmijeh i karizma nenadmašni su, kako na sceni, tako i izvan nje. S više od 25 godina karijere u zagrebačkom kazalištu Komedija iza nje, pomislili bismo da ova diva obožava glamur, no istina je sasvim drukčija. Sandra Bagarić vjerna je svome stilu “manje je više”, kao i svojim omiljenim kozmetičkim proizvodima koje ne mijenja.

U našem beauty razgovoru, Sandra nam otkriva je li se s godinama mijenjao i njezin stav prema ljepoti, koji su njezini omiljeni tretmani ljepote, kao i kupuje li drogerijske proizvode ili luksuznije brendove…

Kako biste usporedili svoj nekadašnji način šminkanja, s početka karijere, s ovim današnjim? Koliko se to promijenilo?

Scensko šminkanje za uloge u predstavama zahtijeva težu i jaču šminku, a vrlo često je to i “maska”. Privatno nikad nisam voljela pretjerivati, ostala sam vjerna svome stilu “manje je više”. Oči i osmijeh su moj adut, s tenom nisam nikad imala problema, a godinama koristim isti ruž i parfem. Ne volim eksperimentirati i za crveni tepih spremim se u roku od pet minuta. Ne volim da me drugi šminkaju, niti na televiziji ni u teatru, i po tome sam poznata, svi kažu: “Dolazi Bagarićka spremna.”

Kako izgleda Vaša rutina njege?

Svodi se na osnovnu higijenu: pjena za skidanje šminke, uljni odstranjivač i krema od ruže koju pripremaju u jednoj ljekarni te stoji u hladnjaku i dođe simbolično. Kao javna osoba, mnoge preparate dobivam na poklon. Poneki mi odgovaraju, ali miris kreme od ruže i tekstura svaki put vrate me mojoj dugogodišnjoj ljubavi.

Pročitajte: Indira Levak o beauty proizvodima i tretmanima bez kojih zimi ne može

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sandra Bagarić (@sandra_bagaric)

 

Obogaćujete li na prijelazu godišnjih doba svoju njegu i na koji način?

Tijekom cijele godine povremeno odlazim u kozmetički salon Nada, gdje se prepuštam vještim rukama i ugodnoj atmosferi. Isprobam pokoji novi aparatić i svaki put kažem da bih trebala češće odvojiti vrijeme za sebe, više si ugađati jer njegovati sebe na sve moguće načine nije egoizam već ljubav prema sebi.

Koje ste beauty tretmane isprobali i koji Vam je omiljen?

Uvijek sam za dobru ručnu masažu i kvalitetnu masku. Ne volim invazivne tretmane, bojim se igala, tako da nisam nikad isprobala ni botox ili hijaluron, niti imam namjeru… U salonu Nada isprobala sam frakcijsku radiofrekvenciju i nadzvučnu masažu, uživala u tretmanima, a bome i vidjela učinak…

Jesu li se s godinama i Vaši stavovi o njegovanju kože tijela i lica mijenjali i na koji način?

Da… Nekoć sam željela i vjerovala svim novotarijama na tržištu, a danas imam čvrsto izgrađen stav i odbijam indoktriniranje tržišta te ne vjerujem u čarobne ampule.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sandra Bagarić (@sandra_bagaric)

 

Na što najviše trošite u drogerijama?

Na kvalitetnu maskaru i kvalitetan puder (CC tonirajuću kremu).

Volite li i drogerijske proizvode, ili prednost dajete onim brendiranim, luksuznijim?

Ovisno o raspoloženju. Vrlo često stoji ona “kol’ko para, tol’ko muzike”. No ne mogu si dopustiti luksuz i ostaviti pola plaće na brendiranu kremu. Sjetim se moje bake Ružice, koja je sve što je jela od voća (banana, kivi, marelica…) “natrackala” na lice i u svojim 80-ima imala prekrasan ten.

Sandrini omiljeni kozmetički proizvodi:

Pročitajte: Ana Maria Ricov o šamponu kojim je ojačala kosu i sastojku koji je izbacila iz prehrane zbog akni

Foto: PR, Instagram