Beauty blender može biti uzrok vaše problematične kože

Čistite li ga dovoljno?

by | 3 siječnja, 2022

Bez brige, ako ste od onih koji ne čisti redovito svoj alat za šminkanje, niste jedini.

Po nekim istraživanjima, čak 61 % ljudi reklo je da svoje četkice i beauty blendere čisti tek jednom mjesečno, što je itekako manje od onoga koliko bi trebali. Posebno, to se odnosi na make-up spužvice (beauty blendere), koje zapravo imaju najveću razinu bakterija u sebi. Budući da ih svakodnevno vlažimo kad ih koristimo, bez da ih nakon uporabe odmah očistimo, na vlažnim mjestima razvijaju se bakterije još i više nego na suhim kistićima. Iako je beauty blender jedan od alata kojim najlakše blendamo šminku, ujedno je i onaj koji našu kožu stavlja pod najveći rizik, ne samo zbog iritacija koje može izazvati već i jer njemu skraćujemo život ne čišćenjem. Osim što bi redovito trebalo mijenjati svoje spužvice (svakih 3-6 mjeseci), trebalo bi ih čistiti nakon svakog korištenja i nećete imati problema s reakcijama ni na koži ni s ispiranjem pudera iz spužvice nakon što ste je koristili mjesec dana.

Pročitajte: Predstavljena održiva, eko inačica beauty blendera kojom štitite planet

Kako pravilno čistiti spužvice za šminkanje?

Iako možete koristiti specijalizirano sredstvo za čišćenje make-up alata kako biste očistili svoju spužvicu, također je dovoljno sigurno da koristite i preparat za uklanjanje šminke koje koristite na svom licu jer ako je dovoljno nježan za kožu, onda je i za vaš make-up alat. Idealno je da spužvicu čistite nakon svakog korištenja, no ako to nije realno, pokušajte barem nakon 2-3 korištenja, a između koristite antibakterijski sprej za make-up alat.

Postupak
Navlažite u mlakoj vodi spužvicu za šminkanje, a nakon što je poprimila svoj oblik, nanesite preparat za čišćenje i perite do 60 sekundi na ruci ili silikonskom podlošku za pranje kistića. Isperite toplom vodom dok ne vidite da iz kistića izlazi čista voda i ostavite da se osuši na ručniku.

Pročitajte: Evo zašto pod hitno morate oprati svoju četku za kosu dok nije prekasno

Foto: Guliver Getty Images