Predstavljena održiva, eko inačica beauty blendera kojom štitite planet

by | 5 ožujka, 2021

Otkako je izašao na tržište, postao je jedan od omiljenih beauty alata za nanošenje šminke.
Čak i ako “pojede” previše pudera, daje prirodni look koji obožavamo, pa mu ne zamjeramo previše. Naravno, riječ je u beauty blenderu, koji je nastao kao rješenje za smanjenje otpada u make-up industriji, no sada su otišli korak dalje i predstavili Bio Pure. Riječ je o spužvici za šminkanje na biljnoj bazi, pa se otpad smanjuje na većoj razini.

Novi Beauty blender Bio Pure sadrži novu ekskluzivnu pjenu, nazvanu BioPlush. Unatoč tome što sadrži nove materijale, ova pjena ne smanjuje učinkovitost ili fleksibilnost spužve. Pjena je izrađena od 60 % biljnog pretpolimera dobivenog iz “otpadne” šećerne trske. Od svih materijala koji su mogli biti korišteni, Beauty blender je odabrao šećernu trsku jer je to obnovljivi izvor, što znači da proces stvaranja Bio Pure spužvice znatno smanjuje emisiju CO2.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli beautyblender (@beautyblender)

No, kako bi potpuno zaokružili proizvod, posudica u kojoj dolazi spužvica izrađena je s PCR tehnologijom koristeći recikliranu smolu i proizvedena je koristeći manje vode. Uz inovacije u materijalu i ambalaži, Bio Pure izrađen je bez sulfata, ftalata, lateksa, parabena, glutena, pogodan je za vegane i nije testiran na životinjama.

Svjesni smo da održivi proizvodi obično jesu skuplji, no osnivačica brenda Rea Ann Silva rekla je nedavno na jednom panelu kako ne želi da potrošač mora platiti više za održiviji proizvod. Osim što neće pasti u veći trošak i što ćete smanjiti ugljični otisak, sve ostalo u vašoj beauty rutini ostaje isto – Bio Pure djeluje jednako dobro kao i aktualne Beauty blender spužvice.

Foto: Instagram/Beauty blender