Bachata Mindfulness: Inovativni projekt za žene koji ne propuštamo

U sklopu promotivne turneje po Hrvatskoj uskoro se održava Bachata Mindfulness radionica u Opatiji

by | 12 siječnja, 2023

Ako ste u potrazi za nečim što će vas odvesti izvan vaše zone komfora te istovremeno cijelu vas staviti u skroz drukčiji movement te vas osloboditi na jednoj novoj razini, uskoro se u sklopu promotivne turneje po Hrvatskoj održava Bachata Mindfulness radionica u Opatiji.

Bachata Mindfulness jedinstveni je plesni projekt autorice Darije Udossi koji spaja bachatu i mindfulness te je namijenjen ženama, plesačicama svih plesnih levela kao i početnicama i onim ženama koje nikada nisu ili su davno plesale i voljele bi isprobati nešto drugačije.

Mindfulness je vrsta kognitivne psihoterapije usredotočene svjesnosti i predstavlja znanstveno utemeljenu metodu koja služi za psihološku dobrobit. Ne uključuje duhovne, spiritualne ni religijske tehnike.

Kako vam služi Bachata Mindfulness:

  • Poboljšat ćete tehniku bachate, unaprijediti plesni pokret i obogatiti svoj lady styling, a kroz navedeno ćete unaprijediti i svoj ples u paru
  • Kombinacija bachate s mindfulness metodologijom je snažan način da žene poboljšaju svoje fizičko i mentalno zdravlje i dobrobit
  • Vježbanje svjesnosti dok plešu bachatu može pomoći ženama da ostanu prisutne i usredotočene umjesto da se uhvate u negativne misli ili brige
  • Pomaže da se dublje povežete sa svojim tijelom i osjećajima koje doživljavaju dok se kreću
  • Moćan je način za smanjenje stresa, poboljšanje samosvijesti i samoprihvaćanja te njegovanje osjećaja radosti i povezanosti s drugima.

Bachata Mindfulness je radionica koja je koncipirana na sljedeći način:

1. dio sata – lagane mindfulness vježbe, disanje, povezivanje sa svojim tijelom, vježbe prisutnosti, kontrola uma i daha, uranjanje u sadašnji trenutak. Zagrijavanje i priprema za drugi dio sata.

2. dio sata je koncipiran tako da se radi jedna kratka sekvenca bachate (lady styling) – dobrodošle su sve djevojke, od početnog do naprednog levela s obzirom da je projekt konceptualno drugačiji od onoga što su do sad imale prilike isprobati pa će svakako pronaći nešto za sebe.

Sat i pol rada s grupom ne sadrži razgovor, meditaciju niti ikakav grupni rad na temu osobnog razvoja.

Bachata Mindfulness kroz različite mindful prakse plesačicama pomaže da se povežu sa svojim tijelom te stave fokus na povezanost um – duh – tijelo i potiče se osjećaj jače kreativne i intuitivne energije.

Ovakav koncept ženama pruža bolji osjećaj povezanosti s tijelom, više djeluju iz kreativne energije nego iz uma, lakše se nose s negativnim self talkom i više se užive u sâm movement.

Pročitajte: PILOXING®: odličan spoj pilatesa, boksa i plesa, a mi smo saznali sve o njemu!

bachata mindfulness

INFORMACIJE O RADIONICI

Mjesto: Hemingway Bar Opatija, Zert ul. 2, 51410, Opatija
Datum: subota, 21. 1. 2023.
Vrijeme: 19:00 – 20:30 (prije partyja)
Trajanje: 90 min

Cijena radionice iznosi 11 eura. Svoje mjesto rezervirajte uplatom, prijave na mail: [email protected]

O voditeljici:

Daria Udossi je magistra kroatistike, poduzetnica iz Pule, mentor za osobni razvoj za žene i plesni terapeut i plesač. Misija joj je osnažiti žene i pomoći im da postanu oslobođene svega što im u životu ne služi. Njezini projekti su: Oslobođena, Dance ‘n Confidence i Bachata Mindfulness, vodi podcast pod imenom Amelota Talks i djeluje kao mentor, gost predavač i artist na raznim manifestacijama i seminarima. Trenutno je edukantica Mindfulness akademije u Zagrebu.

Pročitajte: Maja Kereš, plesačica iz Rijeke, nedavno je plesala na Coachelli uz Billie Eilish. Vrijeme je da je upoznate

Foto: PR; sportpoint iStock/Getty Images Plus via Getty Images